Si të zhvilloni një personalitet të fuqishëm?

Personaliteti është modeli tipik i të menduarit, ndjenjave dhe sjelljeve që e bëjnë një person unik.

Jini një dëgjues më i mirë

Jacqueline Kennedy Onassis u konsiderua si një nga gratë më simpatike në botë, sepse ajo kultivoi aftësinë për të qenë një dëgjues i jashtëzakonshëm. Ajo ishte e njohur për mënyrën se si shikonte një person në sy, do të varte në çdo fjalë të tyre dhe do t’i bënte ata të ndjehen të rëndësishëm. Nuk ka asgjë më tërheqëse sesa të dëgjosh dikë që me të vërtetë po të bën të ndihesh sikur je i vetmi person në botë.

Lexoni më shumë dhe zgjeroni interesat tuaja

Sa më shumë që lexoni dhe kultivoni interesa të reja, aq më interesante jeni për të tjerët. Kur takoni njerëz të rinj, ju jep mundësinë për të ndarë atë që dini dhe për të shkëmbyer pikëpamjet tuaja me ta.

Takoni njerëz të rinj

Bëni përpjekje për të takuar njerëz të rinj, sidomos ata që janë ndryshe nga ju. Kjo jo vetëm që ju ekspozon kulturave të ndryshme dhe mënyrave alternative të bërjes së gjërave, por zgjeron horizontet tuaja.

Keni një pikëpamje dhe qëndrim pozitiv

Kush dëshiron të jetë rreth njerëzve që janë negativë, ankohen shumë, ose nuk kanë asgjë të mirë për të thënë? Në fakt, shumica prej nesh drejtohen kur i shohim ata që vijnë. Në vend të kësaj, të jetë lloji i personit optimist që ndriçon një dhomë me energjinë tuaj kur të hyni në të. Buzëqeshni me ngrohtësi, përhapni gëzim të mirë dhe gjallëroni të tjerët me praninë tuaj.

Jini përkrahës të të tjerëve

Mbështetja është ndoshta cilësia më e këndshme që mund të integroheni në personalitetin tuaj. Ashtu si e mirëpritni vetë, mbështetni të tjerët kur të kenë nevojë. Ne të gjithë e duam një nxitës i tifozëve në cepin tonë; dikush që është inkurajues, beson tek ne dhe na ndihmon të marrim kur jemi poshtë.

Keni një opinion

Nuk ka asgjë më të lodhshme sesa të përpiqni të flisni me dikë që nuk ka mendime për asgjë. Një bisedë nuk ka ku të shkojë nëse nuk keni asgjë për të shpjeguar. Nëse, sidoqoftë, keni një pikëpamje të pazakonshme ose mendim të ndryshëm, jeni më interesant dhe stimulues për të qenë me shoqërinë (nëse nuk jeni të sigurtë). Një perspektivë unike zgjeron perspektivën e të gjithëve.

Ngjarja paraprake

Llapjanët duan zgjedhje, edhe pse Podujeva konsiderohet vend me rrezik të lartë nga Covid-19

Ngjarja e ardhëshme

Legjenda e Barcelonës: Lionel Messi do pensionohet këtu

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian