Si të shmangni zhgënjimet në dashuri dhe marrëdhënie

Ashtu si çdo person i ndjeshëm, kur futeni në një lidhje të re, qoftë çift apo miqësi, tundoheni të jepni gjithçka menjëherë: gjërat me ju bëhen tërheqëse në një kohë të shkurtër. Kjo bujari është shumë e bukur, por shpesh të çon në përplasje nga zhgënjimi. Tjetri zhduket në çdo moment dhe ndoshta edhe e kthen situatën: “Po ti e dije që nuk doja të angazhohesha!”.

Pse ta merrni me lehtësi në një marrëdhënie

Në takimin me tjetrin ka faza themelore për të kaluar, në të cilat të shkosh shumë shpejt të bën të kërcesh në të njëjtin nivel. Tendenca për t’u hapur menjëherë ndaj gjërave që janë të rëndësishme dhe të veçanta për ju është leja që lejon të tjerët të marrin atë që u nevojitet dhe të largohen: ju duhet të mbroni veten.

Hapat që do t’ju tregoj shërbejnë për të mbrojtur veten: ju ndihmojnë të kuptoni nëse bashkë me personin tjetër po ndërtoni diçka të thellë apo sipërfaqësore, nëse një marrëdhënie ju përfaqëson apo do të përjetoni zhgënjim. Dhe ju mund t’i përjetoni ato vetëm duke ecur ngadalë.

Si të ecni ngadalë në një marrëdhënie

Mësoni të dëgjoni emocionet tuaja, ndjenjat, trupin, por edhe dyshimet dhe frikën tuaj. Nëse keni frikë të përballeni me zhgënjimin, do të thotë që për të krijuar besim duhet të merrni kohën tuaj. Dhe nëse tjetri është i interesuar për ju dhe është i disponueshëm për t’ju takuar, këtë herë mund të përballojë ta respektojë dhe ta marrë atë. Të presë.

Nuk është një kohë e vdekur, por një kohë ndërtimi.

Si zhvillohet ndërtimi i takimit? Hapi i parë është krijimi i kontaktit të plotë, i përbërë nga shikimi dhe mirëkuptimi. Trupat afrohen, gjejnë distancën e duhur, kufijtë e duhur dhe ndërkohë komunikojnë një vërshim informacioni: këtu duhet të njiheni me erërat, tingujt dhe zërin e tjetrit, si lëvizin, pra… gjithçka.

Pastaj është ndarja, pra: unë dhe ti, çfarë po i themi njëri-tjetrit? Çfarë ndajmë ne? Ndoshta ju jeni një person i heshtur, nuk hapeni sepse preferoni të dëgjoni dhe kjo është në rregull. Por përpiquni të pyesni veten: si lidhet tjetri me heshtjen tuaj? Nëse marrëdhënia është e fokusuar vetëm tek tjetra, sa hapësirë ka për ju?

Të marrësh kohën tënde do të thotë të qëndrosh në kohën tënde: të kuptosh se ku je në marrëdhënie, të jesh prezent. Prandaj, kënaqësitë janë të mira, por duhet të ndani edhe atë që mendoni se është e rëndësishme, çfarë ju përfaqëson, interesat dhe pasionet tuaja. Dhe vini re se si është tjetri me botën tuaj.

Në përfundim

Nëse hasni në zhgënjime në marrëdhënie, një reflektim mund të jetë ky:

Çfarë ndani për veten tuaj? Çfarë aspektesh tregoni dhe cilat i mbani të fshehura? Përcaktimi i identitetit tuaj ju ndihmon të kuptoni veten dhe tjetrin. Në çfarë drejtimi ju çojnë këto aksione? Me çfarë shpejtësie? Ju dhe personi tjetër “udhëtoni në të njëjtën rrugë”?

Jini të vetëdijshëm se ku po shkoni.

Pasi të kuptoni se cili është drejtimi, mund të filloni të ndërtoni hapësirën midis jush. Të qenit aty për njëri-tjetrin, duke u bërë mbështetje dhe prani, duke i bërë themelet më të forta.

Hapësira më në fund bëhet projekt, projekti juaj, qoftë dashuri apo miqësi.

Siç mund ta shihni, këto faza janë vërtet themelore. Në marrëdhënie është e rëndësishme të mos i anashkaloni ato për të kuptuar se çfarë po i themi njëri-tjetrit, kush jemi, ku po shkojmë dhe nëse mund të ndërtojmë një hapësirë mes nesh.

Tani mendoni pak për marrëdhëniet tuaja, ato në zhvillim apo ato në të kaluarën dhe përpiquni të kuptoni se ku ndaluan këto marrëdhënie ose si po vazhdojnë: a ka ndonjë marrëdhënie me të cilën jeni shumë të kënaqur?

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Më shumë se 187 mijë refugjatë ukrainas kanë mbërritur në Gjermani

Story i radhës

Para udhëtimit në Beograd, tifozët skocezë gabojnë rrugën dhe hynë edhe në Kosovë

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish