Si duhet të jetë Partia Demokratike e Shqipërisë?

Partia Demokratike e Shqipërisë duhet të jetë alternativë politike e Djathtë; tradicionale: si trashëguese e vlerave patriotike dhe nacionaliste; duhet të jetë moderne dhe demokratike; duhet të jetë e lirë, e hapur dhe transparente në zhvillim e përsosje të pandërprerë në luftë kundër autokracisë, krimit, korrupsionit dhe tradhtisë publike.

Dhe tjetra si kryesore është ajo se: PD duhet të jetë partnere besnike ndaj SHBA-ve.

Një Parti Demokratike e tillë plotëson kriteret dhe do e meritonte besimin publik e ndërkombëtar; e cila do të vinte në pushtet për ta nxjerë Shqipërinë nga bataku i rëndë i tranzicionit ku e ka zhytur politika e vjetër shqiptare.

Ishkryetari Basha pati dhe ka besimin qytetar dhe atë ndërkombëtar per një reformim të PD-së, pasi ai ka përkushtimin dhe vizionin për ngritjen e vënien në funksionim të PD-së si të tillë, e cila do t’i shërbente edhe shërimit të politikës shqiptare në përgjithësi nga sëmundjet e korrupsionit, padrejtësive, papërgjegjshmërisë, krimit dhe hajnisë politike.

Ishte Lulzim Basha,te i cili ishin ruajtur e janë kultivuar tradita , edukata familjare e patriotike, dhe kjo e gërshetuar me shkollimin, arsimimin dhe me kulturën perendimore , si i tillë ishte ai,që pati dhe ka vizionin për t’u ndarë Shqipëria realisht si nga ishkomunizmi ashtu edhe nga tranzicioni i vazhdimësisë korruptive neokomuniste.

Ishte Lulzim Basha që pati si platformë si dekomunistifimin ashtu edhe dekriminalizimin e politikës dhe të demokracisë shqiptare të cilat janë mjerisht fatkeqësitë më të mëdha që akoma po i ndjekin shqiptarët; janë këto fantazma, gjë të cilën edhe politika amerikane e mbështesin Bashën, e madje deri sa edhe e kanë deklaruar se shqiptarët duhet të ndahen nga fantazmat e së shkuarës dhe nga korrupsioni i politikës së vjetër.

Për ditë e më shumë koha po i jep të drejtë vazhdimit të misionit e vizionit të Bashës, detyrimisht ndarjes nga Tranzicioni.

E Djatha, PD-ja, duhet të bëjë një Veting politik, një vetëpastrim prej atyre që nuk janë me të vërtetë të djathtë, por vetëm që kanë spekulluar dhe që e kanë vetëm shfrytëzuar të Djathtën. Duhet një Veting dhe pastrim edhe prej atyre të zhytur në korrupsion dhe hajdutëri; duhet Veting perjashtues të atyre të shpallur “non grata” nga SHBA dhe prej mbështetësve të tyre, pra: duhen bërë dhe duhen vazhduar ato reforma që i filloi Lulzim Basha.

Image

Sali Berisha

Dhe po e mbyll me kete pyetje se: a i duhet më Partisë Demokratike një si ky?

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ukraina: Rusia përdor centralin bërthamor si taktikë për të na bombarduar

Story i radhës

NASA fotografon një galaktikë në formën e rrotës së një karroce

Të fundit nga