Shumica e marrëdhënieve filluan si miqësi, tregojnë studimet

Sipas hulumtimeve të reja, miqësia është mënyra më e zakonshme për të nisur një lidhje romantike.

Në korrik, në një analizë të shtatë studimeve të publikuara në Shkencën Sociale, Psikologjike dhe Personaliteti, studiuesit shikuan rezultatet nga 1900 studentë dhe të moshuar dhe zbuluan se 66% e njerëzve ishin miq platonikë me partnerin e tyre përpara se të dashuroheshin. një marrëdhënie romantike. Sipas autorëve të studimit, këto rezultate tregojnë se “fillimi nëpërmjet një miqësie është një metodë e përhapur dhe e preferuar për fillimin e marrëdhënieve të dashurisë që është injoruar nga shkenca”.

A do të thotë kjo se të gjitha ëndrrat që mund të keni pasur për një dashuri të madhe kanë vdekur? A do të thotë kjo që ju duhet të filloni të kërkoni në mesazhet tuaja aktuale për të gjetur shpirtin tuaj binjak? Epo, jo saktësisht. Sipas terapistes  së marrëdhënieve Rachel Wright, LMFT, këto gjetje thjesht ofrojnë një mundësi  për të ndërtuar një marrëdhënie të re romantike të bazuar në miqësi. Edhe sigurisht, kjo vlen edhe për miqësitë e reja.

Për të shpjeguar pse të qenit miq fillimisht para takimit mund të përkthehet në një marrëdhënie të shëndetshme dhe të suksesshme, Wright thotë se gjërat që na bëjnë miq të mirë, në fakt na bëjnë partnerë të mirë. Pra, ka kuptim që një miqësi të ndajë të njëjtat përbërës me një romancë afatgjatë dhe të lumtur. “Të kuptosh partnerin tonë si qenie njerëzore është një pjesë tepër e rëndësishme e çdo marrëdhënieje”, shton ai.

Kjo sigurisht nuk do të thotë se ju jeni të destinuar të kaloni pjesën tjetër të jetës me shokun tuaj të fëmijërisë nga kopshti. Kjo do të thotë, ju mund, por gjithashtu mund të kultivoni miqësi me partnerë të rinj të mundshëm, të tilla si takimi me njerëz me të cilët jeni tashmë miq. Ajo që është në fund të fundit e rëndësishme është se miqësia është në qendër të çdo marrëdhënieje romantike. “Është krejtësisht e mundur të kultivosh miqësi me të rinjtë me të cilët takohesh,” vëren Wright. Për t’ju ndihmuar ta bëni këtë, ai sugjeron të bëni një ushtrim specifik introspeksioni: “Pyetni veten se cilat janë ndryshimet midis puthjeve tuaja dhe marrëdhënieve tuaja romantike ose seksuale dhe sigurohuni që ajo që dëshironi që miqtë tuaj të kenë të jetë e pranishme edhe për partnerët tuaj romantikë dhe seksualë”.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Vladimir Klitschko regjistrohet në ushtrinë ukrainase, i gatshëm të luftojë kundër Rusisë

Story i radhës

Ndryshimet klimatike vënë në rrezik të ardhmen e Lojrave Olimpike Dimërore

Të fundit nga