Shkrijelj: Deputetët të mbështesin rritjen e pagës minimale

Sot në Komisionin për Punë dhe Politikë Sociale në rend dite janë ndryshimet në Ligjin për pagë minimale me të cilat krijohen kushte që paga minimale të jetë së paku 18.000 denarë. Nga 1 prilli rreth 80.000 punëtorë do të marrin pagë më të lartë për gati tre mijë denarë, thotë Sanella Shkrijelj, deputete e LSDM-së.

Ajo tha se paga minimale prej 8800 denarë është rritur në 18.000 denarë, përkatësisht për më shumë se 100 për qind.

“Këtë e kemi arritur si më parë përmes një dialogu transparent dhe konstruktiv ndërmjet partnerëve socialë – Qeverisë, përfaqësuesve të punëtorëve dhe përfaqësuesve të punëdhënësve.

Ky ligj siguron një të ardhme të caktuar për të gjithë punëtorët, sepse me futjen e kriterit të ri për llogaritjen e pagës minimale nuk mund të jetë më e ulët se 57 për qind e pagës mesatare, po ashtu, kjo masë është jashtëzakonisht e rëndësishme për promovimin e barazisë gjinore, sepse është fakt që gratë dominojnë në aktivitetet invazive të punës. Fuqizimi ekonomik i grave është kyç për barazinë gjinore”, tha Shkrijelj.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Besimi: Rrogë minimale edhe në administratë, përmes dialogut do të kërkohet rritja e rrogave të tjera dhe pensioneve

Story i radhës

Salianji për inceneratorët: Rama ka 3 seanca që nuk vjen, janë grabitur mbi 430 mln euro nga xhepat e qytetarëve

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish