Shkollat qendrore në Likovë në vendbanimet më të mëdha nuk morën pëlqimin për mbajtje të mësimit me prani fizike

Kumanovë, 30 shtator 2020 (MIA) – Komisioni për shqyrtimin e kërkesave të parashtruara nga themeluesi i shkollës për organizimin e orëve me prani fizike u prononcua edhe për shkollat ​​në komunën e Likovës dhe vendosi që shkollat ​​fillore rajonale të lejojnë ndjekjen e orëve me prani fizike.

Nxënësit e shkollës fillore rajonale “Dituria” nga fshatrat Goshincë dhe Llukarë do të ndjekin mësimet me prani fizike, si dhe nxënësit nga shkolla rajonale “Faik Konica” nga Allashevci, Izvori dhe Runica.

Komisioni nuk miratoi mbajtjen e mësimit në shkollat qendrore dhe rajonale “5 Tetori” në Nikushtak dhe Ropalcë, as në “7 Marsi” në Opajë.

Edhe shkollat ​​qendrore “Andon Zako Çajupi”, në fshatin Hotël, “Dituria”, në Likovë, “Kultura”, Mateç, “Rilindija” në Llojan nuk morën pëlqimin për mbajtjen e orëve me prani fizike të nxënësve nga klasa e katërt deri në të nëntën. Ky grup përfshin gjithashtu shkollat rajonale në fshatrat Vaksincë dhe Sllupçan.

Komisioni nuk dha pëlqimin për mësimdhënie në shkollën e mesme “Ismet Jashari” në Likovë. mb/

Ngjarja paraprake

Carovska: Bojkotimi i mësimit nuk do të ndihmojë, në rendë të parë është mbrojtja e shëndetit publik

Ngjarja e ardhëshme

Ka dalë 3 herë pozitiv, zgjidhet në krye të Federatës së Atletikës

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian