Shënohet Dita e Mësuesit – për herë të parë në kushte pandemie

Shkup, 5 tetor 2020 (MIA) – Me instalimin e çantave shkollore në formë zemre për t’i dhënë mirënjohje dhe falënderim mësuesve për rolin e tyre kryesor në sigurimin e arsimit cilësor dhe mbështetjen e fëmijëve në përmbushjen e potencialeve të tyre, sot në Shkup u shënua Dita Botërore e Mësuesit.

Në ngjarjen, e cila është pjesë e fushatës “Mësojmë nga ju. Faleminderit!”, të cilin Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe UNICEF-i do ta implementojnë gjatë vitit shkollor 2020/2021, mbajtën fjalim kryeministri Zoran Zaev, ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Milla Carovska, zëvendësministri i Arsimit, Arafat Shabani dhe përfaqësuesja e UNICEF-it në vendin Patricia di Xhovani.

Kryeministri Zaev theksoi se ai sinqerisht u bashkohet mesazheve që nxënësit nga i gjithë vendi i kanë krijuar dhe dërguar tek mësuesit e tyre përmes instalimit të çantave të shkollës në formë zemre, si dhe mesazhe mirënjohje nga nxënësit për mësuesit për sinqeritetin dhe përkushtimin, pasionin dhe krijimtarinë për t’u dhënë nxënësve njohuri dhe aftësi, si dhe këshilla dhe shembuj në ndërtimin e brezave të nxënësve.

Sipas tij, ajo që jep shpresë është përkushtimi i madh i mësuesve, përpjekjet e tyre, entuziazmi, ndjenja e përgjegjësisë shoqërore dhe interesi për të marrë pjesë në trajnime me dëshirën për t’u ofruar nxënësve të tyre arsimin e merituar.

Ministrja Carovska theksoi se dita e sotme mund të jetë një ditë historike, sepse për herë të parë Dita e Mësuesve festohet në kushte pandemie.

“Të jesh mësues sot do të thotë të jesh pjesë e ndryshimeve globale të sjella nga situata aktuale. Të jesh mësues në kushtet e sotme do të thotë jo vetëm të jesh partner në klasë, por edhe mbështetje, motivim, udhëheqje, inovacion dhe krijim i mënyrave të reja të punës në shkollë”, tha Carovska.

Zëvendësministri Shabani theksoi se si Ministri ata do të plotësojnë nevojat dhe mbështetjen e të gjithë mësuesve dhe nxënësve për të gjithë procesin arsimor dhe sfidat, veçanërisht në periudhën e Kovid-19.

Patricia Di Xhovani, përfaqësuese e UNICEF-it në vend, theksoi se në të gjithë botën, çantat e shpinës së UNICEF-it përdoren si simbol i shpresës, optimizmit dhe gjithçkaje që sistemi arsimor nënkupton dhe jep.

“Edhe sot në Shkup e bëmë këtë zemër të madhe të dashurisë për t’u dhënë homazhe mësuesve për të gjitha aspiratat që ata bëjnë për fëmijët tanë dhe të ardhmen e tyre”, tha Di Xhovani.

Sipas saj, edhe para krizës Kovid, vendi përballej me vështirësi në sistemin arsimor, ku, kujtoi ajo, mbi gjysma e nxënësve nuk mund të përmbushnin potencialet për njohuri themelore të matematikës dhe shkrim-leximit.

Instalimi me çantat e shkollës do të vendoset në sheshin e Qytetit në Shkup për tre ditë, duke lejuar vizitorët të përfshihen me mesazhet e tyre drejtuar mësuesve. mb/

Светски ден на наставниците

Posted by MИА.mk on Понеделник, 05 октомври 2020

Ngjarja paraprake

Zaev: Nuk pres bllokadë nga Bullgaria për BE-në

Ngjarja e ardhëshme

Berat/ Kokainë dhe para të falsifikuara, arrestohet 58 vjeçari

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian