Shaqiri: Nga shtatori fëmijët nga Bllaca nuk do të shkojnë më në Kosovë për mësim, do ta kenë shkollën e tyre

Nga shtatori i këtij viti, fëmijët e moshës shkollore nga fshati Bllacë e Poshtme i komunës së Çuçer Sandevës nuk do ta ndjekin më mësimin në shtet tjetër, përkatësisht në një zonë kufitare në Kosovë ku gjendet shkolla e tyre më e afërt, por do të mësojnë në një objekt në vendlindjen e tyre që është në ndërtim e sipër dhe aktivitetet ndërtimore janë kah fundi. Me këtë investim ne i japim fund një absurditeti dhe një padrejtësie për nxënësit tanë të cilëve shteti duhet t’u sigurojë kushte për mësim dhe jo t’i detyrojë të mësojnë jashtë kufijve të vendit. Kështu deklaroi ministri i arsimit dhe shkencës Jeton Shaqiri gjatë vizitës së sotme në vendbanimin Bardhi në Bllacë të Poshtme ku me buxhet prej 4.7 milionë denarë, Ministria e Arsimit dhe Shkencës po ndërton objektin e shkollës fillore “Mihal Grameno”.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=393665966107155&id=100063912635864

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Ahmeti: Lavdi e përjetshme emrit dhe kontributit kombëtar të Ukshin Hotit

Story i radhës

Grubi: Në Çarshi të Shkupit përjetësohet emri i Ukshin Hotit

Të fundit nga