Seanca të disa komisioneve parlamentare

Shkup, 5 tetor 2020 (MIA) – Para seancës së nesërme plenare, sot anëtarët e disa komisioneve do të mblidhen në Kuvend. Seanca do të realizojnë Komisioni për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive, për Çështjet Evropiane, për Mbrojtje dhe Siguri, për Bujqësi, Pylltari dhe Menaxhim të Ujërave, si dhe Komisioni Legjislativ-Juridik.

Në agjendën e Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive janë ndryshimet në ligjet për tarifat gjyqësore dhe mbrojtjen e informatorëve, të dyja në leximin e parë.

Komisioni për Çështjet Evropiane do të shqyrtojë projektligjin për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Diskriminimi, në leximin e parë.

Anëtarët e Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri do të shqyrtojnë Propozim-vendimin për miratimin e zgjatjes së afatit për ekzistimin e gjendjes së krizës në pjesë të territorit të Republikës së Maqedonisë të Veriut, në mënyrë që të mbrohet nga migrimi i paligjshëm dhe mbrojtja e shëndetit publik nga Organizata Botërore e Shëndetësisë për koronavirusin KOVID-19 dhe parandalimin e përhapjes së tij për shkak të rrezikut të lartë dhe vëllimit të shtuar të hyrjes dhe transitit të emigrantëve përmes territorit të Republikës së Maqedonisë të Veriut.

Komisioni për Bujqësi, Pylltari dhe Ekonomi të Ujërave do të vazhdojë debatin publik mbi Informacionin mbi situatën me sektorin e vreshtarisë në vitin 2020, propozuar nga opozita.

Dy seanca të Komisionit Legjislativ-Juridik do të mbahen në Kuvend. bs/fab

Ngjarja paraprake

Inter përgatit marrëveshje të re për Lautaro Martinez

Ngjarja e ardhëshme

Delegacion i ish anëtarëve të PE-së në vizitë virtuale në Maqedoninë e Veriut

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian