Së shpejti nis regjistrimi i veturave me targa të huaja

“Ndryshimet ligjore kanë kaluar dhe Ministria e ka miratuar Rregulloren e paraparë me ligj, për këtë, Drejtoria e Doganave mund të fillojë t’i regjistrojë veturat me targa të huaja”.

Këtë e ka deklaruar ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, duke shtuar se edhe pse ndryshimet ligjore ishin paralajmëruar kohë më parë, zbatimi i tyre nuk ka qenë u mundur, për shkak të ndryshimeve ligjore dhe rregulloreve që duhej të miratoheshin.

“Në ndryshimet ligjore që u miratuan në Kuvend, parashihet që risitë të mund të zbatohen 20 ditë pas hyrjes në fuqi të ligjit. Në disa nene të Ligjit parashihet që të miratohen edhe Rregullore të caktuara. Rregullorja është miratuar dje nga Ministria e Ekonomisë, për aprovim të përbashkët të veturave bashkë me Byron për Meteorologji dhe institucione të tjera, siç është Drejtoria Doganore lirisht mund të fillojnë me regjistrimin e veturave që parashihen me ligj”, tha Bekteshi në ngjarjen me zëvendëskryeministrin për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi në “Rade Konçar”.

Bekteshi është i bindur se sot ose nesër Ligji do të publikohet në Gazetën Zyrtare, për çfarë edhe regjistrimi i veturave do të fillojë së shpejti.

Ngjarja paraprake

Fatlume Gjuka tregon se si e shtangu Beogradin, si i dëbuan nga stadiumi dhe për jetën e saj në New York

Ngjarja e ardhëshme

​Zjarr i madh përfshin qytetin australian, 30 shtëpi tërësisht të djegura

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian