Samsung sjell përvojat më të fundit të Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Serive Tab S9 dhe Watch6 në pajisjet e mëparshme

– Samsung po sjell veçori të zgjedhura nga ndërfaqja më e fundit e One UI në gjeneratat e mëparshme të pajisjeve[1] përmes një përditësimi të ri. Ky publikim historik është pjesë e misionit të vazhdueshëm të kompanisë për të përmirësuar ekosistemin Galaxy, për të ndihmuar në maksimizimin e produktivitetit të përdoruesve dhe përvojave argëtuese. Përditësimi do të ndihmojë për të sjellë risitë kryesore të lançuara në seritë Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Tab S9 dhe seritë Watch6 për më shumë përdorues në mbarë botën.

Për t’u ofruar përdoruesve një përvojë më të qetë dhe të përmirësuar të pajisjes, përditësimi i softuerit One UI 5.1.1 do të vijë në pajisjet Galaxy Z Fold4 dhe Z Flip4 duke filluar nga ky muaj, ndërkohë pajisjet Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 dhe Z Flip do marrin përditësime në mënyrë sekuenciale. Përdoruesit e Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 dhe Tab Active 4 Pro do të shijojnë gjithashtu disa veçori të reja si pjesë e përditësimit One UI 5.1.1. Përveç kësaj, përdoruesit e Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 dhe Watch4 Classic do të kenë përditësime kryesore nga përditësimi i One UI 5 Watch.

Lexoni për të mësuar më shumë se si këto përditësime të fundit janë vendosur për të ofruar një nivel krejtësisht të ri inovacioni dhe produktiviteti direkt në majë të gishtave tuaj.

Eksploroni mënyra të reja për të bashkëvepruar me pajisjen tuaj

One UI 5.1.1 ndihmon përdoruesit e Galaxy Z Flip4 dhe Z Fold4 të shijojnë median dhe përmbajtjen e tyre të preferuar më lehtë se kurrë me Flex Mode[2], falë një sërë veçorish dhe funksionesh të përmirësuara.

Ky përmirësim tani e bën më të thjeshtë për ju që të shfaqni ose fshehni panelin tuaj Flex Mode. Kur palosni telefonin tuaj në Flex Mode2, ikona e panelit do të zhvendoset lart në ekran, duke ju lejuar akses të lehtë. Shijoni një përvojë më të personalizuar të Flex Mode Panel thjesht duke bërë ‘drag and drop’ ikonën në toolbar. Ky panel i personalizueshëm u ofron përdoruesve qasje të lehtë në veçori të tilla si Multi Window3, touchpad dhe më shumë.

Me përditësimin e ri, butoni i media play bar – i kompletuar me një kthim të shpejtë 10 sekondas, përpara dhe prapa, dhe akses në veçori – shfaqet në një vend të përshtatshëm kur aktivizohet Flex Mode Panel. Ju gjithashtu mund të shtypni poshtë për pastrim më të lehtë përmes shiritit të përparimit të medias suaj. Kur je duke shijuar një film në Flex Mode2, mund të shfrytëzosh sa më shumë përmbajtjen tënde të preferuar duke e kthyer shpejt pas ose përpara me vetëm një prekje me Flex Mode Panel Tool Bar të personalizuar. Ose, mund të hapni një Multi Window[3] të re për t’iu përgjigjur një mesazhi ose për të shfletuar komente në internet, të gjitha pa ndërprerë shikimin tuaj.

Bëni më shumë në të njëjtën kohë për përvoja të gjithanshme të pajisjes

Përvoja ‘multitasking’ për pajisjet e palosshme dhe tabletët është përmirësuar. Ndërsa shijoni një video duke përdorur Galaxy Z Fold4, Z Flip4 ose Tab S8, mund të hapni lehtësisht Samsung Internet në një dritare pop-up për të kërkuar diçka, ndërsa përmbajtja juaj ende luhet. Kur të keni mbaruar shfletimin, dritarja mund të tërhiqet lehtësisht në skajin e ekranit, ku tani do të fiksohet pa probleme në vend. Nëse dëshironi të hyni përsëri në Samsung Internet, thjesht trokitni lehtë në dritaren pop-up për të hapur në vendndodhjen e mëparshme.

Kaloni në mënyrë intuitive nga dritarja pop-up në Multi Window3 duke e shtypur dhe mbajtur në krye të dritares që shfaqet. Përditësimi i ri mbështet nisjen dhe kontrollin më të lehtë të ekranit tuaj, duke ju lejuar të kaloni pa probleme në pamjen e ndarë dhe të kontrolloni me lehtësi ekranin tuaj nëpërmjet një shtypjeje të gjatë të dorezës së pamjes që shfaqet.

‘Drag and Drop’ me dy duar[4]  tani mbështetet në ekranin kryesor të tabletit dhe smartphone-it të palosshëm, duke ju lejuar të hapni aplikacionin tuaj të dëshiruar me njërën dorë dhe më pas të përdorni tjetrën për të tërhequr një skedar, ikonë aplikacioni ose një artikull tjetër në dosjen ose vendndodhjen tuaj të synuar. Ky përditësim e bën edhe më të shpejtë ndarjen pa probleme të fotografive të shumta nga galeria juaj me një mik nëpërmjet një aplikacioni mesazhesh.

Me përditësimin më të fundit, përdoruesit e Galaxy Z Fold4 dhe Tab S8 mund të zhbllokojnë produktivitetin e nivelit tjetër si për punë ashtu edhe për lojë, falë shtesave novatore në Taskbar[5].Tani, Taskbar5 mundëson ndërrimin e shpejtë të detyrave me akses deri në katër aplikacione të hapura së fundmi.

Çojeni rrugëtimin tuaj të shëndetit në nivelin tjetër dhe shprehuni me Galaxy Watch[6]

Përditësimi i One UI 5 Watch po sjell veçori më të personalizuara të shëndetit[7]  të krijuara për t’ju ndihmuar të jeni më të shëndetshëm, si dhe opsione stili më të personalizueshme që mund të përputhen në mënyrë të përsosur me stilin tuaj të jetesës, në seritë Galaxy Watch5 dhe Watch4.

Me veçorinë e përmirësuar të menaxhimit të gjumit[8], përdoruesit janë në gjendje të kuptojnë më mirë modelet e tyre personale të gjumit përmes një ndërfaqeje më intuitive me analizë të detajuar të Sleep Score Factors[9], konsistencës së gjumit dhe simboleve të “kafshëve” të gjumit[10]. Përdoruesit mund të përdorin gjithashtu Sleep Coaching10 direkt nga kyçi i dorës, duke i fuqizuar ata të gjurmojnë përparimin e tyre në mënyrë më të përshtatshme dhe të qëndrojnë të motivuar gjatë gjithë ditës.

Për më tepër, mbajtja e një ambienti miqësor për gjumin është e rëndësishme për një gjumë të qetë natën. Kur është koha për të fjetur, Galaxy Watch mund të ndihmojë në vendosjen e mjedisit optimal të gjumit duke rregulluar automatikisht cilësimet e pajisjeve të lidhura në shtëpi[11].  Përveç kësaj, kur aktivizohet Sleep Mode, sensori i padukshëm i dritave infra të kuqe LED në orë aktivizohet për të minimizuar edhe shpërqendrimet më të vogla.

Përditësimi i One UI 5 Watch ju fuqizon të shijoni mjetet e personalizuara të fitnesit që ju lejojnë të vendosni qëllimet tuaja – dhe t’i arrini ato. Funksioni i zonës së personalizuar të rrahjeve të zemrës analizon aftësitë tuaja fizike[12]  dhe vendos pesë nivele optimale të intensitetit të vrapimit, dhe përveç më shumë se 100 gjurmuesve ekzistues të stërvitjes, tani mund të regjistroni seancat tuaja të vrapit në pistë me Track Run. Për më tepër, ju mund ndërtoni dhe gjurmoni rutinën tuaj të stërvitjes me veçorinë Custom Workout. Për përdoruesit e Galaxy Watch5 Pro, janë të disponueshme veçori edhe më të përmirësuara GPX[13]. Tani, përdoruesit mund të eksplorojnë dhe të pushtojnë rrugë të reja në mënyrë më të përshtatshme përmes GPX File Database[14]. Përveç kësaj, ju mund të kërkoni dhe shkarkoni lehtësisht skedarë të ndryshëm të rrugës GPX rreth vendndodhjes tuaj. Veçoria Route Workout është zgjeruar për të mbështetur vrapimin dhe ecjen, si dhe hiking dhe çiklizmin.

Për më tepër, përdoruesit e Galaxy Watch5 dhe Watch4 kanë qasje në një përzgjedhje edhe më të madhe të faqeve elegante dhe informuese të orës[15], të afta për të përputhur në mënyrë të përsosur stilin dhe qëllimet e tyre. Duke filluar nga kjo vjeshtë, përdoruesit e Galaxy Watch Active2 dhe Galaxy Watch3, gjithashtu, do të jenë në gjendje të shijojnë disa nga këto fusha të reja të orës – Stretched Time dhe Perpetual – në mënyrë që ta shprehin veten me stil.

Përvoja e përmirësuar e ekosistemit Galaxy[16]

Përditësimi më i fundit i One UI po optimizon kontrollin e kamerës së smartphone-ve për përdoruesit. Me shtimin e një butoni të dedikuar të aksesit të shpejtë në orën tuaj Galaxy, mund ta kontrolloni më lehtë kamerën e Galaxy Z Flip4 në distancë direkt nga kyçi i dorës për të ndërruar pa probleme modalitetet e kamerës dhe madje për të zmadhuar ose zvogëluar.

[1] Termi “gjeneratat e mëparshme të pajisjeve” i referohet atyre modeleve të lancuara para serive Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Tab S9 dhe Watch6. Përditësimi i One UI mbështetet në pajisjet e gjeneratës së mëposhtme si më poshtë: Galaxy Z Fold: modelet Z Fold4, Z Fold3 dhe Z Fold2. Galaxy Z Flip: Z Flip4, Z Flip3 dhe Z Flip. Galaxy Tab: Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 dhe Tab Active 4 Pro. Galaxy Watch: Watch5, Watch5 Pro, Watch4 dhe Watch4 Classic. Përditësimi i softuerit fillimisht do të vijë në seritë Galaxy Z Fold4, Z Flip4, Tab S8 dhe seritë Watch5 dhe më pas do të bëhet i disponueshëm në mënyrë sekuenciale për gjeneratat e mëparshme.

[2] Flex Mode mbështetet në kënde midis 75° dhe 115°.

[3] Disa aplikacione mund të mos mbështesin Multi Window ose App Pair.

[4] Disa aplikacione mund të mos mbështesin ‘drag and drop’ me dy duar.

[5] Taskbar mbështetet vetëm në ekranin kryesor.

[6] Disponueshmëria dhe mbështetja e veçorive mund të ndryshojnë sipas tregut, operatorit dhe modelit.

[7]  I destinuar vetëm për qëllime të përgjithshme të shëndetit dhe fitnesit. Nuk është menduar për përdorim në zbulimin, diagnostikimin, trajtimin, monitorimin ose menaxhimin e ndonjë gjendjeje ose sëmundjeje mjekësore. Çdo informacion në lidhje me shëndetin i aksesuar përmes pajisjes dhe/ose aplikacioneve të saj nuk duhet të trajtohet si këshillë mjekësore. Përdoruesit duhet të kërkojnë ndonjë këshillë mjekësore nga një mjek. Disa veçori mund të ndryshojnë sipas tregut, operatorit ose pajisjes së lidhur.

[8] Karakteristikat e gjumit janë të destinuara vetëm për qëllime të përgjithshme të shëndetit dhe fitnesit. Matjet janë vetëm për referencën tuaj personale. Ju lutemi konsultohuni me një mjek profesionit për këshilla.

[9] Shfaqet në smartphone-n me të cilin jeni lidhur.

[10] Kërkon të dhëna gjumi për të paktën 7 ditë, duke përfshirë 2 ditë pushim.

[11] E disponueshme në pajisjet inteligjente që janë të regjistruara në SmartThings. Kërkon versionin më të fundit të aplikacioneve celulare Samsung Clock dhe SmartThings.

[12] Për të përditësuar diapazonin e secilës zonë të rrahjeve të zemrës për vrapim bazuar në aftësitë kardiopulmonare, përdoruesit i kërkohet të vrapojë jashtë për më shumë se 10 minuta me një shpejtësi konstante prej 4 km/h ose më shpejt.

[13] Funksioni GPS kërkon lidhje interneti. Mund të përdoret në modelet LTE pa smartphone të çiftuar. Modelet jo-LTE kërkojnë lidhje Bluetooth me smartphone-n e tyre të çiftuar.

[14] The features are supported via the Samsung Health mobile app.

[15] Disponueshmëria mund të ndryshojë sipas tregut ose modelit.

[16] Disponueshmëria mund të ndryshojë sipas tregut, modelit dhe pajisjeve të lidhura.

BURIMI: PCWORLD.AL

Story i mëparshëm

Cara zbulon sekretin e golave në Europë: Shumë i lumtur kur shënoj, sidomos kur ndihmoj ekipin të kualifikohet

Story i radhës

СПОРТУВАЈ СО НАЈДОБРИТЕ: БРЕНД АМБАСАДОРОТ НА ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА, КИРЕ ЛАЗАРОВ СПОРТУВАШЕ СО ДЕЦА ВО ОХРИД

Të fundit nga