Sa kohë pas abortit, gratë mund të kryejnë sërish marrëdhënie seksuale?

Nëse keni pasur një abort, mjeku juaj ka të ngjarë t’ju këshillojë që të prisni një periudhë të shkurtër kohe përpara se të bëni seks përsëri. Në shumicën e rasteve, është e sigurt të rifilloni marrëdhëniet seksuale pasi të ketë ndaluar gjakderdhja e lidhur me abortin, shkruan “Health Line”.

Kjo zakonisht ndodh brenda dy javësh. Pra, duhet të prisni vetëm 14 ditë!

Rreziqet e seksit të shpejtë pas abortit

Arsyeja që mjeku juaj do t’ju këshillojë të prisni është për shkak të hollimit të qafës së mitrës si pjesë e procesit fizik të abortit.

Meqenëse qafa e mitrës tuaj është e holluar, ju jeni më të ndjeshëm ndaj zhvillimit të një infeksioni në mitrën tuaj. Në kohën kur gjakderdhja ndalon, qafa e mitrës tuaj duhet të mbyllet përsëri.

Përveç shmangies së marrëdhënieve seksuale, mjeku ka të ngjarë t’ju këshillojë të shmangni tamponët dhe ndalimin e pirjes së duhanit për të paktën një deri në dy javë. Ndërsa trupi juaj po shërohet, është më mirë që të mos fusni asgjë në vaginën tuaj.

Është e mundur të mbeteni shtatzënë përsëri menjëherë pas dy javësh pas një aborti, kështu që sigurohuni të merrni masa paraprake.

Nëse nuk jeni gati të jeni intim

Një abort mund të jetë destabilizues, veçanërisht nëse është i pari i juaji. Të mos dëshirosh të jesh intime pasi të kesh provuar një abort është plotësisht normale.

Humbja e një shtatzënie mund të jetë traumatike, veçanërisht nëse keni provuar qëllimisht të mbeteni shtatzënë. Edhe nëse nuk keni provuar, mund të zbuloni se ju keni zhvilluar tashmë një bashkim emocional me fetusin dhe asgjë nuk është e lehtë!

Ngjarja paraprake

Turqi, 2 terroristë të PKK-së binden nga forcat e sigurisë të braktisin armët

Ngjarja e ardhëshme

Juventusi mund të fitojë gjithçka “çdo vit”

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian