Sa e rëndësishme është që mësuesi të zbatojë metoda kreative të të mësuarit në klasë?

Pa dyshim besoj se kreativiteti është një nga metodat më themelore të të mësuarit në shkollë. Për shkak se mund të përdoret në shumë mënyra, e bën mësimin jo vetëm më interesant, por edhe më efektiv. Të arrish njohuri akademike nuk do të thotë të mësosh vetëm nga libri. Për më tepër, mësuesit mund të përdorin mënyra tërheqëse për t’i mësuar nxënësit që mund të jenë gjithashtu më emocionuese.

Së pari, besoj se të qenurit kreativ në klasë i bën nxënësit më kureshtarë, kështu që ata do të jenë më të interesuar të dëgjojnë. Përveç kësaj mendoj se do të na bëjë të mos harrojmë informacionin që marrim në klasë në bazë të mënyrës se si i kemi mësuar. Për shembull, në shkollat fillore,do te ishte mire qe mësuesit te përdornin enigma te ndryshme për të na mësuar vendet e Evropës. Puzzle mund te jete e gjitha me ngjyra dhe kryeqytetet ishin shkruar në çdo vend.Nxenesit cdo ditë do te jene me të emocionuar dhe me te entuziazmuar për të shkuar në klasë, sepse çdo ditë ora po behej më interesante duke ditur se ku i përkisnin të gjitha vendet dhe gjitheashtu ato sfidonjne veten se sa shpejt mund ti përfundojne të gjithë enigmat. Bazuar në këtë, unë besoj absolutisht se ne i mësuam vendet më shpejt sesa nëse do dëgjonim mësuesin duke i shpjeguar ato.

Së dyti, metodat kreative mund të jenë gjithashtu shumë argëtuese. Mesuesu anglishtes te vendos ndonjëherë film të shkurtër të animuar edukativë në klasë. Filmat do te ishin gjithmonë të këndshëm për t’u parë, por përveç kësaj do të mësonim të kuptonim anglishten e folur më mirë dhe më shpejt sesa të mësonim nga librat gjatë gjithë kohës. Përveç kësaj, secili nxënës shkruan të gjitha fjalët e reja që mësojne nga filmi, kështu që në fund të orës do të mësojnë shumë fjalë të reja të ndryshme dhe si t’i drejtshkrimit të tyre.

Si përfundim, besoj se është shumë e rëndësishme që mësuesit të zbatojnë metoda krijuese, sepse ato ndihmojnë shumë në kuptimin e lëndëve të ndryshme, veçanërisht të atyre që janë më të vështira për t’u kuptuar. Sipas mendimit tim, ato mund të jenë shumë efektive dhe argëtuese gjithashtu.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Votime në dëborë/ Nuk pranohet zhvendosja e kutive nga zonat e thella të qytetit të Shkodrës

Story i radhës

Politikani britanik: Putin solli ditë të errëta, por ai ka një frikë të madhe

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish