Rroga minimale, VMRO-DPMNE: Jo nivelizim, të respektohen koeficientët

Opozita maqedonase ripërsëriti se mbështet rritjen e pagës minimale, por mbeten në qëndrimin se do të intervenojnë në ligj me amandamente. Kërkesë e tyre është edhe respektimi i marrëveshjes kolektive si dhe respektimi I koeficientit për kompleksitetin e vendeve të punës për punonjësit e sektorit publik.

“VMRO-DPMNE paralajmeron ndërhyrje me amandamente në këtë ligj me qëllim që mos të lejohet nivelizimi, gjegjësisht barazimii pagave dhe demotivimi i të punësuarve që kanë pagë më të lart dhe vende të ndërlikuara pune . Pikërisht si grup parlamentar do të kërkojm harmonizim të marrveshjeve kolektive me pagën minimale prej 18 mijë denar.”, tha Bojan Stojanoski, deputet i VMRO-DPMNE-së.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Rrëfimi i Negovan Veljkoviç mikut edhe njohësit të punës dhe veprës së Oliver Ivanoviçit : “E di kush janë vrasësit e Oliverit”

Story i radhës

Rriten rastet e reja me Covid-19 në Kosovë, sot shënohen 5 vdekje

Të fundit nga