​Rritja e vazhdueshme e çmimeve nëpër botë

Inflacioni tanimë ka prekur të gjitha shtetet e botës.

Vendi që prin sa i përket inflacionit ose ngritjen e vazhdueshme të çmimeve është Turqia me 54.4 përqind i pasuar nga Lituania me 14.2 përqind.

Kurse, vendi me shkallën më të vogël të inflacionit është Japonia me 0.9 përqind.

Shkalla e inflacionit sipas shteteve, e matur në muajt janar 2021 dhe janar 2022.

Image

Shkalla e inflacionit sipas shteteve

 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Grafomani publik dhe mjerë ju që e keni

Story i radhës

Familja Dudushi çel sezonin e plazhit

Të fundit nga