Rrëmbimi i Bleona Matës, në dhomën e saj ka mbetur vetëm një fustan i bardhë

Këtu ndodhemi në fshati Zapod të Kukësit. Kjo është shtëpia në të cilën u lind dhe u rrit deri në moshën 6 vjeçare Bleona Mataj.

Historia e saj është e njohur gjerësisht në Shqipëri. Për shumë vite, dera e kësaj dhome ka qëndruar e mbyllur. Askush nuk ka dëshirë që të hyj aty, pasi ajo mbart dhimbjen e humbjes së një fëmije.

Tashmë ajo është mbuluar nga pluhuri dhe aty nuk dëgjohen më zërat e gëzueshëm të Bleonës dhe vëllait të saj. Kujtimet e pakta që kanë mbetur në këtë dhomë nga vajza e vogël, janë ky fustan dhe kjo fotografi. “Ka mbetur vetëm ky fustani i Bleonës, rroba e tjera i kam shpërndarë edhe niprave të tjerë sepse sa herë vij këtu bëhem me lotë më tepër”, tregon gjyshi i Bleona Matës.

Rrëmbimi i Bleona Matës, në dhomën e saj ka mbetur vetëm një fustan i bardhë. Këtu ndodhemi në fshati Zapod të Kukësit. Kjo është shtëpia në të cilën u lind dhe u rrit deri në moshën 6 vjeçare Bleona Mataj. Historia e saj është e njohur gjerësisht në Shqipëri. Për shumë vite, dera e kësaj dhome ka qëndruar e mbyllur. Askush nuk ka dëshirë që të hyj aty, pasi ajo mbart dhimbjen e humbjes së një fëmije.

Tashmë ajo është mbuluar nga pluhri dhe aty nuk dëgjohen më zërat e gëzueshëm të Bleonës dhe vëllait të saj. Kujtimet e pakta që kanë mbetur në këtë dhomë nga vajza e vogël, janë ky fustan dhe kjo fotografi. “Ka mbetur vetëm ky fustani i Bleonës, rroba e tjera i kam shpërndarë edhe nipave të tjerë sepse sa herë vij këtu bëhem me lotë më tepër”, tregon gjyshi i Bleona Matës.

Ngjarja paraprake

Serbia dhe ndarja e mundshme e saj

Ngjarja e ardhëshme

Klubet kanë ende mundësi të përforcohen, ja lista e futbollistëve pa skuadër

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian