Rregullohet pjesa e dëmtuar e digës së liqenit në Mirushë

Gjatë kësaj jave Komuna e Malishevës, ka qenë e angazhuar në sanimin e dëmeve të shkaktuara nga vërshimet në infrastrukturë, e në kuadër të këtyre intervenimeve, është rregulluar edhe pjesa e dëmtuar e digës së liqenit në Mirushë, e cila dëmtuar në dy herë gjatë vërshimeve.

Punimet e kryera në këtë digë, sot i kanë parë nga afër edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Hajdin Berisha dhe drejtori i Drejtorisë së Urbanizmit, Ahmet Morina dhe kryetari i fshatit Urim Thaçi.

Fillimisht është mbushur pjesa e dëmtuar e digës, me material përkatës, e më pas është vendosur rrjetë me armaturë dhe në fund është betonuar ajo pjesë e dëmtuar e digës. Sanimi i digës është një intervenim urgjent i kryer në të, me qëllim të krijimit të sigurisë së përgjithshme dhe mos dëmtim të mëtutjeshëm të saj, e më pas do të bëhet edhe rregullimi i tërësishëm i saj, përfshi edhe shkarkimin e ujit në rast të rritjes së sasisë së ujit.

Kjo digë, që nga ndërtimi i saj,  është dëmtuar dy herë gjatë vërshimeve, së pari në vitin 2016 dhe më pas në janar 2021, pasi në pjesën e poshtme të digës është shkaktuar gërryerje.

Ngjarja paraprake

11 viktima dhe 347 raste të reja me Kovid-19

Ngjarja e ardhëshme

Xhaka me Arsenalin eliminohen nga Kupa e Anglisë 

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian