Qevria miraton Informacionin për fillimin e programimit të Programit të Veprimit për vitin 2023 në kuadër të IPA 3

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në mbledhjen e sotme tematike të 33-të, e shqyrtoi dhe e miratoi Informacionin për fillimin e programimit të Programit të Veprimit për vitin 2023 në kuadër të IPA 3, nga e cila pritet të përcaktohen prioritetet për financimin e programeve dhe projekteve qeveritare të këtij instrumenti për ndihmë paraaderuese të Bashkimit Evropian, njoftojnë nga shtypi i Qeverisë.

“IPA 3 Marrëveshja Kornizë për Partneritet Financiar (FFP) e cila i rregullon marrëdhëniet dhe i përcakton rregullat dhe parimet për zbatimin e IPA 3 është në fazë të konsultimeve ndërministrore dhe pritet të miratohet dhe ratifikohet më së voni deri në shtator të vitit 2022.

Sipas strukturës, IPA 3 është e ndarë në pesë dritare dhe atë : Sundimi i së drejtës, të drejtat themelore dhe demokracia, Qeverisje e mirë, harmonizimi i legjislacionit, marrëdhëniet për fqinjësi të mirë dhe komunikimi strategjik; Agjenda e gjelbër dhe lidhja e qëndrueshme; Konkurrenca dhe rritja gjithëpërfshirëse; Bashkëpunimi territorial dhe ndërkufitar, ku janë përcaktuar prioritete të shumta tematike”, njoftojnë nga Qeveria.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

​Refuzohet kërkesa për mbrojtje të ligjshmërisë e të dënuarit T.S., për keqpërdorim të pozitës

Story i radhës

Oliver Varhelyi thotë se mbetet shumë për t’u bërë për sundimin e ligjit në Ballkanin Perëndimor

Të fundit nga