Qeveria tërhoqi Ligjin për Ndryshimin e Gjinisë

Pa ndonjë sqarim plotësues, Qeveria e ka tërhequr nga procedura parlamentare projektligjin për gjendjen civile, përmes të cilit, në dokumentet personale do të mundësohej ndryshimi deklarativ me deklaratë noteriale i gjinisë.

Ministria e Drejtësisë, që është propozuese e ligjit, thotë se ai tërhiqet për shkak të harmonizimit me ligjet e tjera, si dhe me procesin e digjitalizimit dhe ndërveprueshmërisë, por jo në pjesën për njohjen ligjore të gjinisë, që në fakt ka shkaktuar reagimet më të shumta në publik. VMRO-DPMNE ka reaguar se me këtë propozim-ligj hapet Kutia e Pandorës.

Rrjeti Kombëtar për Luftën Kundër Homofobisë dhe Transfobisë, kërkon që ligji të rikthehet urgjentisht në procedurë, pasi sipas tyre, i njëjti jo vetëm që nuk ka asgjë të kontestueshme, por ai është plotësisht në përputhje me praktikat evropiane.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Grubi: Qeveria miratoi vendime shumë të rëndësishme të infrastrukturës rrugore

Story i radhës

(VIDEO) Shtyhet përkohësisht Ligji që mundëson ndryshimin e gjinisë

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish