Qeveria miratoi Propozimin për Ndryshime në Ligjin për Shërbimet e Mediave Audio dhe Audiovizive

Qeveria sot miratoi Propozimin për Ndryshime në Ligjin për Shërbimet e Mediave Audio dhe Audiovizive në mënyrë që të rregullojë mënyrën në të cilën transmetuesit dhe operatorët do të veprojnë në lidhje me shërbimet e programeve të huaja dhe respektimin e të drejtave të kopjimit dhe të drejtave të ngjashme.

Në këtë drejtim, është propozuar të ndryshohet neni 143 i Ligjit për Shërbimet e Mediave Audio dhe Audiovizive për shkak të faktit se e drejta e autorit rregullohet nga Ligji për të Drejtat e Autorit dhe të Drejtat e Lidhura

Në këtë drejtim, Qeveria miratoi një përfundim për t’i rekomanduar Agjencisë për Shërbime të Mediave Audio dhe Audio-Vizuale deri në miratimin e ndryshimeve të propozuara në Ligjin për Shërbimet e Mediave Audio dhe Audiovizive për të zgjatur zbatimin e akteve nënligjore që dalin nga paragrafët 3 dhe 4 të Nenit 143 të ligjit.

Burimi: alsat.mk

Ngjarja paraprake

Deputetja e ASH-së, Ilire Dauti sonte e bëri rolin e Gruevskit

Ngjarja e ardhëshme

Shqiptari bëhet trajner në Zvicër

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian