Qeveria i jep ndihmë financiare familjes së Dëshmorit Arjan Sala

Qeveria ka vendosur që të japë një ndihmë financiare për familjen e Dëshmorit të Atdheut, Arjan Sala.

Në Fletoren Zyrtare thuhet se qeveria me propozim të kryeministrit Edi Rama, vendosi dhënien e ndihmës financiare, në shumën 1 000 000 (një milion) lekë, familjes së Dëshmorit të Atdheut Arjan Sala, i cili humbi jetën gjatë ndërhyrjes për shpëtimin e jetëve të personave të rrezikuar nga zjarri i rënë në mjediset e tij të punës, në datën 24 mars 2021.

32-vjeçari hero u fut në magazinën që u përfshi nga flakët duke i shpëtuar jetën 20 punonjësve të tjerë, ndërsa vetë u nxor i pajetë dy ditë më parë.

Njoftimi:

PËR DHËNIE NDIHME FINANCIARE FAMILJESSË DËSHMORIT TË ATDHEUT ARJAN SALANë  mbështetje  të  nenit  100  të  Kushtetutës;  të ligjit nr. 9936, datë 26.6.2008, “Për menaxhimin e sistemit buxhetor në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, dhe të ligjit nr. 137/2020, “Për buxhetin e  vitit  2021”,  të  ndryshuar,  me  propozimin  e Kryeministrit, Këshilli i MinistraveVENDOSI:1.  Dhënien  e  ndihmës  financiare,  në  shumën  1 000 000 (një milion) lekë, familjes së Dëshmorit të Atdheut   Arjan   Sala,   i   cili   humbijetën   gjatë ndërhyrjes  për  shpëtimin  e  jetëve  të  personave  të rrezikuar nga zjarri i rënë në mjediset e tij të punës, në datën 24 mars 2021. 2.   Efekti   financiar,   sipas   pikës   1,   të   këtij vendimi, të përballohet nga fondi rezervë i buxhetit të shtetit, miratuar për vitin 2021. 3.    Ngarkohet    Ministria    e    Financave    dhe Ekonomisë për zbatimin e këtij vendimi.Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në Fletoren Zyrtare.

Ngjarja paraprake

Turistë me certifikate digjitale/ Greqia dhe Serbia diskutojnë marrëveshjen, njihen edhe vaksinat ruse e kineze

Ngjarja e ardhëshme

Shumë skuadra pas Belottit, italiani do të largohet në verë nga Torino

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian