Qëndrimi i gjatë pranë ekraneve dëmton fëmijët

Lejimi i fëmijëve të kalojnë shumë kohë duke përdorur ekranet mund të vonojë zhvillimin e aftësive të tyre si gjuha dhe socializimi, kjo sipas një studimi të madh kanadez.

Hulumtimi, i cili analizoi pothuajse 2,500 dyvjeçarë, është prova më e fundit në debatin rreth asaj se sa kohë pranë ekranit është i sigurt për fëmijët.

Në Kanada dhe SHBA, ekspertët thonë se fëmijët nuk duhet të përdorin ekranet para se të jenë të paktën 18 muajsh.

Por udhëzimet në Mbretërinë e Bashkuar nuk vendosin një kufi të tillë.

Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijës thotë se nuk ka prova të mjaftueshme, madje edhe kur përfshini këtë studim të ri, për një “efekt toksik të drejtpërdrejtë”.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

​Gjykata irakiane pezullon kandidaturën presidenciale të Zebarit

Story i radhës

Agjenti i Sule zbulon të vërtetën: Lojtari e ka zgjedhur tashmë ekipin e tij të ri

Të fundit nga