Punimet në rrjet, KEDS: Këto zona do të mbesin pa rrymë gjatë dy ditëve në vijim

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve në vijim do të ketë ndërprerje të energjisë elektrikë në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

06.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV në rrjetin e ri 0.4 kV.

06.07.2022

Ndërprerje emergjente – Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV VIVA Fresh (kodi: 19000028) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Viva Fresh, Hotel Gorenje, Al Petroll, Koral, Furra Sheki, Skender Mramori, Proten dhe Ondeks Mont.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

2.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Rezonanca (kodi: 19000029) nga nga 00:01 deri 05:00

Vendet: TS te Ariu, Rezonanca Veternik, Beko, Sh.p.k. Kervancan, Al Petroll Sh.p.k. Arbër Kryeziu.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

3.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Grand Store (kodi: 19000030) nga nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Grand Store, Fjolla-Kavaja, Çagllavica 1, Bajram Krasniqi L. Janina, Lagja Marigona 1, Servisi i Gorenjes, Grand Store (Te Hysi), Lagjja Qëndresa 1, Lagje Qëndresa 2, Trimi AL PVC te Grand Store, Trimi AL PVC te Grand Store, Lagjja NICI-Veterniku, Lagja,,Katër Dardhat”, mbrapa Nicit, afër servisit Gorenje-bashkë, Janina 2, Konsumatorët e lagjes Veternik-Naim Berisha, Naser Kelmendi-Nic holding, AL TRADE SH.P.K-TS 3, AL TRADE SH.P.K-TS 4

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

4.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Ndriçimi Publik (kodi: 19000031) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Lagjja e LLavdrocit, Pompa Gashi, Ndriçimi publik, Banesat e XBC, Motel Fontana, Betonjera Dino, Trafo Qazim Sadiku, Lagjja e Spitalit 5 dhe Hotel Internacional.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

5.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Çagllavica 3 (kodi: 19000034) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Çagllavica 2, Çagllavica 3, Çagllavica 4, Çagllavica, Banesat Marigona 2, Shtypshkronja Rezniqi, Merko komp Pezho (Arif Elshani), lagjja Panorama, Afër Panoramës, Furra Kobake, Internation helth center (Spitali turk), NT Luli Marevci, Albert Rudari, Lagjja Rogreta,Hamide Gashi, Naser Mustafa objekt banesor, Afrim Hoxha ,betonierka renulual Betoni dhe Auto Sherreti.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

6.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Veterniku 2 (kodi: 19000035) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: TS 110/10 kV Prishtina 7 – Veterniku, Valoni Petrol, Banesat, rruga përgjatë Magjistrales Prishtinë – Ferizaj, Furra Kobake, Mer Com dhe Pezho.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

7.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Soliterët (kodi: 19000036) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Soliterët D6 dhe D9, Mentor Bytyqi – Prishtina e Re.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

8.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Fshati Ndërkombëtar (kodi: 19000082) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Fshati Ndërkombëtar.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

9.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Fabrika e kasetave (kodi: 19000039) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Fabrika e Kasetave, Hajvali Vorret, Busia Petroll .

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

10.

NS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV Dalje 3 (kodi: 19000074) nga 00:01 deri 05:00

Vendet: Rr Holger Petersen- nje pjesë, Ernest Koliqi, Malush Kosova, Muharrem Fejza- një pjesë, Smajl Hajdari dhe Agim Ramadani.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve 20kV.

07.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

NS 35/10[kV] Besia do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Prugovci (kodi: 10013012) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Lebanë te Baza 1,Prugovc Extra Dragusha, Lebanë Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company dhe Prugovc Zuqollët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e ndarësit linjor 10 kV.

2.

NS 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Lumi i madh Prugovci (Kodi: 15019008) prej 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Raskova, Bakshia, Mulliri Prugovc, Berishët, Arena Restor, Plashnik Prugovc, Vehbi Pllana privat Millosheva, Brezhnica (një pjesë), Stanovci i Epërm, Stanovc i Ulët dhe Lumi i Madh.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

NS 110/35/10[kV] Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Palaj (kodi: 18024001) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Mulliri Palaj,Hade-Miniera,Hade, Hamidi, Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovci, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve.

4.

NS 35/10[kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Hajvalia (Kodi: 10014002) prej 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Hajvalia.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

5.

NS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Pokleku i Ri (Kodi:16100007) prej 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Poklek i Ri, Korretica e Ulët, Korretica e Epërme, Komorani- një pjesë bizneset.

Arsyeja: Mirëmbajtje Preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

6.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV në rrjetin e ri 0.4 kV.

Ferizaj

1.

NS 35/10[kV] Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Sillosi-Banka 3 (kodi: 40041001) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: 1 Tetori (një pjesë), 28 Nëntori (një pjesë), Arsim Rexhepi, Bajram Kelmendi (një pjesë), Bilall Shala, Cen Dugolli, Driton Islami, e Reçakut, Ganimete Tërbeshi, Hasan Berisha (një pjesë), Magj. Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Metush Krasniqi (një pjesë), Ndre Mjeda (një pjesë), Nora Kelmendi (një pjesë). Fshatrat: Papaz, Pojatë, Rahovicë, Sazli, Softaj, Talinoc, (një pjesë), Talinoc i Jerlive (një pjesë) dhe Talinoc i Muhaxherëve (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, riparim i ormanit në TS Drebungu, ndërimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet.

2.

Nga TS 110/35/10kV Lipjan (H07) do të ndërprehet:

NS 35/10(20)kV Magure (H03) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10(20)kV prej orës 10:00 deri në ora 18:00.

Vendet: fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë, Blinaj (një pjesë), Dorajë e Madhe, Dobrajë e Vogël, Krojbardh (Dorajë e Madhe), Leshan(Gllanic) (një pjesë), Magurë, Medvec, Poturoc, Qylagë, Rrezja, Torinë dhe Vërshec, Harilaç, Rrafshina (Treshnjevkë), Sllatinë (një pjesë), Treshnjevk (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë), Vrellë e Goleshit dhe një pjesë e Sllatinës dhe Sllatinë (te aeroporti), Aeroporti i Prishtinës në Sllatinë, konsumatorë komercial në fshatin Magurë, Medvec dhe Kodra e Goleshit, Terminali i ri i Aeroportit në fshatin Vrellë dhe AEC KOSOVA_Wind Power.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje totale e nënstacionit.

3.

NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Fshatrat (kodi: 40000002) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rrugët: Dardania, Haki Braha (1 konsumatorë), Mirosalë, Mirosalë lagjëja Bytyqi, Dedaj dhe te Shkolla, Rexhep Bislimi (1 konsumator), fshatrat: Sojevë, Tankasiq dhe Zllatar.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, zëvendësimi i shtyllave thyera me të rejat ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Gjakovë

1.

NS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Skivjani (kodi: 80080009 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Janosh, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë, Palabardhë, Plançor, Skivjan dhe Zhdrellë (1 konsumator); rrugët: Dedë Gjon Luli (1 konsumator) dhe Pashko Vasa (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizionimi i NS 10/04 kV, ndërrimi i SHMT/ve, izolatorëve etj.

Pejë

1.

NS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Juniku (kodi: 53000007 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja Agim Ramadani, Lagjja Dëshmorët e Kombit, Kompleksi Banesor; fshatrat: Baballoq, Dranoc, Gacaferrë (një pjesë), Lloqan, Pobergjë, Polanë, Prilep, Rastavicë, Sllup, Voksh dhe Juniku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm/përforcim i rrjetit të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

NS 110/10[kV] Prizren 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zhupa (kodi: 31000026) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bogushevc, Drajçiq, Gornjasellë, Llokovicë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Poshtme, Manastricë, Mushnikovë, Nebregoshtë, Pllanjan, Prevallac, Reçan, Sredskë, Stajkoc dhe Struzhë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga NS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shpenadia (Kodi: 32000023 ) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Caparc, Novak, Serbica e Epërme, Shpenadi, Smaç, Trepetincë dhe Velezhë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Gjilan

1.

Në NS 35/10[kV] Artana do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Slivova (kodi: 60024003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Artanë-Llabjan (një pjesë), Artanë (një pjesë), Bostan, Brus (një pjesë), Dragoc, Kukavicë, Gelmivad (një pjesë), Izvor, Koznicë, Llabjan, Llajshevc, Manishnicë, Parallov (një pjesë), Prekovc, Vlasali dhe Zebinc.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve dhe riparimi i shtyllave të vjetra dhe ndërrimi i ndonjë izolatori ku ka nevojë.

2.

Nga NS 110/35/10 [kV] Gjilani 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Velekinca (kodi: 60062006) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Mulla Idrizi, Arbëria, Bajram Llovca, Edit Durham (një pjesë), Elena Gjika (një pjesë), Gursel Bajram Sylejmani (një pjesë), Ibrahim Temo, Martirët e Gjilanit (një pjesë), Xheladin Kurbaliu (një pjesë), Zabeli i Sahit Agës si dhe fshatin Velekincë, përfshirë edhe Velekincë e Epërme dhe e Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i rrjetit, përforcimi i përçueseve, ndërrim të izolatorëve.

3.

NS 110/35/10kV Vitia do të ndërprehet

Dalja 10kV Smira në Stabilimentin Smira

NS 10/0.4kV të cilët mbesin pa tension nga ora 10:30 deri 11:30

NS 10/0.4[kV] Smirë-hyrje (Kodi:61067006027)

NS 10/0.4[kV] Cërnovit(Kodi:61067006028)

NS 10/0.4[kV] Smirë-kulla (Kodi:61067006029)

NS 10/0.4[kV] Aliqkovitë (Kodi:61067006030)

NS 10/0.4[kV] Smirë e Re (Kodi:61067006048)

NS 10/0.4[kV] Smirë e Re (Kodi:61067006050)

NS 10/0.4[kV] Lagjja e Deshmorëve-Smirë (Kodi:61067006054)

NS 10/0.4[kV] Smirë (Kodi:61067006281)

Vendet: Smira, lagjja e Cërnovitëve, Aliqkajt, Smira e Re, Lagjja e Dëshmorëve Smirë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

NS 110/10[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 20[kV] Runiku (kodi: 74000005) nga ora 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Bajë, Çitak, Qubrel, Kastriot (një pjesë), Klinë e Epërme (një pjesë), Kllodernicë, Kostërc, Kotorr, Leqinë, Padalishtë, Pemishtë, Radishevë (një pjesë), Runikë, Runikë-Lagjja: Kapllan Ahmeti, Dëshmorët e Kombit, Dardania, Dautaj, Miftaraj, Lagja e Re, Misiraj, Sejdiu, Shtruhera, te Kisha dhe te Xhamia, Suhogrll dhe Vitaku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

07.07.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10/0.4kV[kV] Shishmon i Rrafshët 2 (kodi: 80080006032) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Meje 1, Shishman i Rrafshët 2 dhe Dallashaj.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve të rinj.

Prishtinë

1.

NS 110/10 [kV] Prishtine 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Lidhja e Dytë e Prizrenit ( 2) (kodi: 13000013064) prej orës 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e rr. Lidhja e Lezhës.

Arsyeja: Projekte Investive, realizimi i kyçjeve në kuadër projektit LOT 7 PP Lidhja e Dytë e Prizrenit.

2.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20[kV] Dalja nr.6 (kod: 19000077) nga ora 13:00 deri 13:10 dhe nga ora 18:50 deri 19:00

Vendet: Lagjja e Spitalit –një pjesë, rr.Muharem Fejza- një pjesë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 20[kV] Dalja nr.6 (kod: 11000077) nga ora 13:00 deri 13:10 dhe nga ora 18:50 deri 19:00

Vendet: Lagjja e Spitalit, një pjesë e rr.Muharrem Fejza dhe një pjesë e rr.Enver Maloku.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

4.

NS 10/0.4[kV] të cilët mbesin pa tension nga ora 13:00 deri 19:00

NS 10/0.4[kV] Famis CO-HC”-Fadil Bytyqi (kodi: 11000077227)

NS 10/0.4[kV] F&A” Inxhiniering (kodi:11000077217)

NS 10/0.4[kV] Famis CO-HC”-Fadil Bytyqi (kodi:11000077229)

Vendet: Trafot e Famis CO-HC”-Fadil Bytyqi, F&A” Inxhiniering , Famis CO-HC” Fadil Bytyqi.

Arsyeja: Projekte Investive, vendosjen e kthinës mbrojtëse transformatorike.

5.

NS 110/10 [kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Nr.6 Ilirida (kodi: 12000002) nga ora 09:00 deri 09:10 dhe nga 12:50-13:00

Vendet: Aktashi, qendra (një pjesë).

Arsyeja: krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

6.

NS 10/0.4[kV] që mbesin pa tension nga ora 09:00 deri 13:00 janë:

NS 10/0.4[kV] Shkolla e larte teknike (Kodi:12000002010)

NS 10/0.4[kV]Shefki Berisha”Terraplan&Partners”Sh.p.k. (Kodi:12000002125)

NS 10/0.4[kV] ILIRIA BULLDING SH.P.K (Kodi:12000002205)

NS 10/0.4[kV] Dukagjini 3 (Kodi:12000002013)

NS 10/0.4[kV] Senol Ata “KONAK”SH.P.K (Kodi:12000002186)

NS 10/0.4[kV] Dukagjini 2 (Kodi:12000002012)

NS 10/0.4[kV] Dukagjini 1 (Kodi:12000002095)

NS 10/0.4[kV] Shpenzimet Vetanake (Kodi:12000002135)

NS 10/0.4[kV] B.Pr. Shaip Zuqolli(Mitrovica) (Kodi:12000016126)

NS 10/0.4[kV] Rambuje 1 (Kodi:12000016072)

NS 10/0.4[kV] Afrim Durmishi (Kodi:12000016203)

NS 10/0.4[kV]Hoteli I vetmuar (Kodi:19100005014)

NS 10/0.4[kV] S 11 (Kodi:19100005056)

NS 10/0.4[kV] Raifasen Banka (Kodi:19100005069)

NS 10/0.4[kV] C-7 (Kodi:19100005013)

NS 10/0.4[kV] Shtëpia e Pensionistëve (Kodi: 12000002009)

Vendet: Aktashi, qendra (një pjesë), shkolla teknike, Iliria building Dukagjini 1,2,3, Raifaisen banka, një pjesë e rr. Rrustem Statovci, nje pjesë e rr. Hamëz Jashari, një pjesë e rr. Hakif Zejnullahu, një pjesë e rr. Eqrem Çabej, një pjesë e rr. Mujë Krasniqi dhe Shtëpia e Pensionistëve.

Arsyeja: Projekte investive, punimi i lidhëseve.

07.07.2022

Punime nga palët e treta

Gjilan

1.

NS 35/10[kV] Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dalja e 5-it (kodi: 60060005) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: rrugët: Abdullah Tahiri, Adem Jashari, Gjinollët, Hamdi Kurteshi, Muharrem Kurteshi, Mehmet Akif Ersoy, e Malishevës (një pjesë), Mulla Idrizi dhe Tregu i Gjelbër.

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas PEE dhe Projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike. 

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Bilanci i COVID në Shqipëri, MSH: 974 qytetarë të infektuar dhe dy humbje jete në 24 orët e fundit

Story i radhës

Wout van Aert më i miri në etapën e katërt, kryeson renditjen e përgjithshme

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish