Punimet në rrjet, KEDS: Këto janë zonat që do të mbesin pa rrymë

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Ndërprerja e energjisë elektrike do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

17.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/ LP10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Shkabaj (kodi: 15019002) prej orës 10:30 deri në ora 14:30

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petroli.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

Prizren

1.

Nga NS 35/10[kV] Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rapça (kodi: 30036009) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme dhe Rrenc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mushtishti (kodi:32000002) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Sopija I, Sopija II, Dubrava, Mushtishti, Savrova, Bukoshi, Vraniqi dhe Baqevci.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10(20)[kV] Gjakova III do të ndërprehet:

LP 10[kV] J04 Dalja 21 (kodi: 81084018) në dy termine nga ora 11:00 deri 11:15 dhe nga ora 12:00 deri në orën 12:15

Vendet: Rrugët: Fehmi Agani, Ibrahim Fehmiu, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci.

Arsyeja: Kontrollimi i qarqeve sekondare të rrymave dhe tensioneve.

2.

Nga NS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] J13 Dalja 7 (kodi: 81084021) në dy termine nga ora 11:15 deri 11:30 dhe nga ora 12:15 deri 12:30.

Vendet: rrugët: Dah Polloshka, Fehmi Agani, F.Sereqi, Gjon Sereqi, Ibrahim Fehmiu, Mark Malota, Tivarit, Nënë Tereza, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci (një pjesë).

Arsyeja: Kontrollimi i qarqeve sekondare të rrymave dhe tensioneve.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjilani III do të ndërprehet:

LP 10[kV] J11-Parku i Makinave (kodi: 60062011) nga ora 11:00 deri 14:30

Vendet: rr:Bujanovcit: TS-440-Ukraincat; TS-22-Ideali-1; rr:Bujanovcit, TS-427-Morava e Binçës, rr: Xhorxh Uashingtoni; TS-23-28-Nëtori Xhorxh Uashintoni; TS-21-Lepa Brena, rr.Abdulla Tahir; TS-5-TMK-ja rr.Adem Jashari, TS-428-Kazerma dhe rr. Abdulla Tahiri.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor 2×100/5/5A.

2.

Nga NS 110/20(10) 10[kV] Kamenica do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rogana (kodi: 62000012) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Hodonc, Karaçevë e Poshtme, Karaçevë e Epërme, Katushnicë (një pjesë) dhe Rogaçicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave te drurit me shtylla te betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Pejë

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Peja 1 do të ndërprehet:

LP 35[kV] KFOR-i Pejë (kodi:500550) dhe pa tension mbetet 1 dalje 10[kV]

nga ora 11:00 deri 12:30

Vendet: KFOR-i italian në Bellopojë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtja e transformatorit TR-1.

2.

NS 35/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zajmi (kodi: 52000104) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i 3 shtyllave të tensionit të mesëm- lokacioni Grabonicë – dhe te Varrezat e dëshmorëve.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bonita (Bonusi) (kodi: 41000016) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: Një konsumator komercial në rrugën Avdi Kelmendi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja [kV] Coca Cola (kodi: 41000017) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: 1 konsumatorë komercial në Lipjan.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

3.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dajti (kodi: 41000018) nga ora 11:30 deri 12:30

Vendet: Një konsumator komercial në Lipjan.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

4.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Lipjani Qendra II (kodi: 41000019) nga ora 11:30 deri 12:30

Vendet: rrugët: 1 Maji, Adem Jashari, Avdi Kelmendi, Boro Vukmiroviq (një pjesë), Gjergj Fishta, Hamëz Jashari (një pjesë), Haxhi Kleçka, Komandant Kumanova, Lidhja e Prizrenit, Lipjan, Magjistralja Lipjan-Shtime (një pjesë), Shën Flori dhe Skënderbeu.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

5.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Suhadolli (kodi: 41000020) nga ora 12:30 deri 13:30

Vendet: fshatrat: Fushas (Llugë), Hashanët (një pjesë), Jeta e Re (Topliqan) (një pjesë), Lagja e Re, Lepi/Lepina, Lipjan, Fushas (Llugë), N.Naselje (Lipjan) (një pjesë), Radevë, Skulla/Skulanevo dhe Suhadoll.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrrimi i furnizimit te motorit nga DC në AC.

6.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gadime (kodi: 41000013) nga ora 12:30 deri 13:30

Vendet: Fshatrat: Babush (një pjesë), Babush i Muhaxherëve, Bjeshkas (një pjesë), Gadime e Ulët, Gadime e Epërme, Vrellë (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

7.

Nga NS 110/35/[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Banulla (kodi: 41000012) nga ora 13:30 deri 14:30

Vendet: fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogoc, Gumnasellë, Lagjja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugagji, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë), si dhe rrugët: Bajram Gashi (një pjesë), Ganimete Tërbeshi, Qamil Olluri (një pjesë), Sadik Shala dhe Shën Flori.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

8.

NS 110/35/10[kV] Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Graniti Sh.P.K (kodi: 41000023) prej orës 13:30 deri 14:30

Vendet: GRANITI SH.P.K. Ismet Loshaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

9.

Nga TS 35/10 [kV] Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rashinca (kodi:41046001) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Davidovci, Rashinca Muzeqina, Vojnovci dhe Gjergja.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja endarësit linjor 10kV.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi 73000009) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbule, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishtë dhe Bega .

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e shtyllës dhe bartja e rrjetit në shtyllën e re 10 kV në Skrom.

18.05.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

TS 10/04[kV]TS Brezhnicë Ahmetaj (kodi: 15019009104) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Lagjja Ahmetaj

Arsyeja: Shtrirja e kabllos së tensionit të ulët dhe energjizimi i daljeve të reja.

2.

Nga TS 35/10[kV] Parku i Biznesit do të ndërprehet:

LP 10[kV] Llapushniku (kodi: 16023003) nga ora 09:30 deri në orën 16:30

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjice, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e Re.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe ndarësit tek TS Tërpezë te shkolla (16023003069).

3.

Nga TS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lluzhani (kodi: 10013011) nga ora 08:30 deri 11:30

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra, Verbovcët Lupç i Poshtëm, Vranidoll, Tenezhdoll, Kazerme e FSK-së në Vranidoll.

Arsyeja: Tokëzimi i disa konzollave të tensionit të mesëm në projektet e lartcekura.

4.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J19 Kodra e Trimave 8 (kodi:13000016) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Çamëria 3, Xhemajl Ibishi (1,3), Abedin Rexha, Fusha e Pajtimit 2, Shkolla e Gjelbër dhe Hasan Brahimi.

Arsyeja: Punët që duhet ë kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike, zëvendësimin e kthinave ekzistuese me kthina të reja RMU (3+1).

5.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.6 Iliria (kodi:12000002) prej orës 09:30-09:35 dhe 10:30-10:35

Vendet: Aktashi dhe qendra (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

6.

Nga TS 110/10[kV] Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Arif Durmishi (kodi:12000016203) prej orës 09:30- 10:30

Vendet: Konsumatorët nga TS Arif Durmishi.

Arsyeja: Selektimi i kabllos.

7.

TS 110/10(20) [kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] j11 Kodra e Trimave 11 (kodi: 13000005) nga ora 09:00 deri 12:00

Vendet: Kodra e Trimave 10, Kodra e Trimave 11, Kodra e Trimave 6 dhe Nexhmi Llumnica.

Arsyeja: Realizimi i punimeve në projektin Lot 9_P2-P3 Feede 3.

8.

TS 110/10(20)[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J 10 Kodra e Shaban Shala (kodi: 13000017) nga ora 11:15 deri 12:00

Vendet: Rr. Shaban Shala.

Arsyeja: Realizimi i punimeve në Projektin Lot 9_P2-P3 Feede 3.

9.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

Nr.27 Normalja në dy termine nga ora 09:00 deri 09:15 dhe nga ora 16:45 deri 17:00

Vendet: rr.Labëria, rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Gërmia, Pishina Gërmia dhe AUK.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndërsit e tensionit të mesëm.

10.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS – net 10/.04[kV] nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002005)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002111)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I/1(Ban. e Novoselleve (A.Hadri)) (kodi: 11000002052)

NS 10/0.4[kV] Blloku i dyte 2 Pr.(Novosellët) (kodi: 11000004160)

NS 10/0.4[kV] Blloku i dyte (kodi: 11000004052)

NS 10/0.4[kV] Muzei 1 (kodi: 11000011051)

Vendet: Rr.Labëria, Rr.Ilirida, Bota Sot, gjimnazi “Gjin Gazulli”, Sofalia, Villa Germia, Pishina Germia, AUK.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i kabllove te reja nga TS Gjimnazi-Iljaz Agushi-RTK 2-RTK 1-Gjyqi 2.

11.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS – net 10/.04[kV] nga ora 09:00 deri 17:00

NS 10/0.4[kV] Ilaz Agushi (kodi: 11000002007)

NS 10/0.4[kV] T V K 1 (kodi: 11000002009)

NS 10/0.4[kV] Gjimnazi (kodi: 11000002006)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002005)

NS 10/0.4[kV] Blloku i Parë I (kodi: 11000002111)

NS 10/0.4[kV] TVK 2 (kodi: 19100003007)

Vendet:rr. Ilaz Agushi, Blloku i Parë, Gjimnazi, TVK 1 dhe TVK 2.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i kabllove të reja nga TS Gjimnazi-Iljaz Agushi-RTK 2-RTK 1-Gjyqi 2.

12.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

LP 10kV nr.28 Sigurimi Social (kodi: 12000020) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Gjyqi, E.Duraku, Xhamia e Llapit dhe Kodra e Trimave.

Arsyeja: Lidhja dhe energjizimi i kabllove të reja nga TS Gjimnazi-Iljaz Agushi-RTK 2-RTK 1-Gjyqi 2.

13.

Në NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/.04kV TS Enti Statistikor (Kodi:19100003093) nga ora 10:00 deri 11:00

Vendet: Statistika, rr.Mustafa Kruja dhe rr.Agim Ramadani (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit ët mesëm.

Pejë

1.

Nga TS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja – LP10[kV] Barani (kodi: 53000002) në dy termine nga ora 10:00 deri 10:20 dhe nga ora 16:00 deri 16:20

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e ulet, Vranoci i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulët, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjit dhe Buqani.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Broliq 3 (kodi: 53000002052) nga ora 10:00 deri 16:20

Vendet: Broliq.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nen tension, shtrirja e përçueseve, vendosja e konzollave dhe izolatorëve sipas projektit.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS DRENOVCI (kod: 82082001010) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Drenovc.

Arsyeja: Punime në rrjetin e tensionit të ultë (ngritje e shtyllave), projektet investive.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagjja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamija, Izbicë, Izbicë-Lagjja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliç, Kopiliç-Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli, Kopiliç i Epërm, Kopiliç i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc – Lagjja: Abazi, Ali Obrija, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë- Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi, Rrecaj, Gecajve, Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave te reja të betonit, shtrirja e përçuesve, fiksimi dhe lidhja e urave me qëllim të energjizimit të linjës së re që furnizon trafostacionet.

18.05.2022

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Ndërtuesi-J Sedat Januzaj (kodi: 54000007018) nga ora 12:00 deri 15:00

Vendet: Konsumator të objektit banesorë 9 (Ndërtuesi-J Sedat Januzaj)

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjike dhe projektit të aprovuar.

Prishtinë

1.

NS 35/10[kV] Fushë- Kosovë do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Vragoli (kodi: 15018007) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagja 29 dhe Pompen FAM GAS .

Arsyeja:Punet që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe të rekomandimeve nga komisioni I pranimeve teknike.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Reisul Ulemaja takohet me Zyrtaren për Liritë Fetare të Ambasadës së SHBA-ve

Story i radhës

Tmerr në Kosovë! Fëmija i klasës së katërt shkon me armë zjarri në shkollë, e mbante në brez

Të fundit nga