Punët e shtëpisë mund të përmirësojnë shëndetin e trurit

Një studim i fundit thotë se duhet kushtuar më shumë vëmendje në punët e shtëpisë, pasi u zbulua se pastrimi dhe organizimi mund të jetë i dobishëm për shëndetin e trurit tek të rriturit.

“Shkencëtarët tashmë e dinë që ushtrimet kanë një ndikim pozitiv në tru, por studimi ynë është i pari që tregon se e njëjta gjë mund të jetë e vërtetë për punët e shtëpisë”, tha autori kryesor Noah Koblinsky nga Instituti i Kërkimeve Rotman i Baycrest.

Për studimin, studiuesit shikuan lidhjet midis punëve të shtëpisë, vëllimit të trurit dhe njohjes në një grup prej 66 personash. Pjesëmarrësit u pyetën për kohën që kaluan në punët e shtëpisë, të tilla si rregullimi, pastrimi i pluhurit, përgatitja dhe pastrimi i enëve, pazaret, punët e rënda të shtëpisë, punimet në oborr, riparimet e shtëpisë dhe kujdesi.

Madhësia e trurit ka tendencë të jetë një parashikues i fortë i shëndetit njohës, dhe në përputhje me rrethanat, akademikët zbuluan se të rriturit që kaluan më shumë kohë duke u marrë me aktivitete të tilla kishin vëllim më të madh të trurit, pavarësisht nga sa ushtrime bënin.

Ngjarja paraprake

Policia ndaloi hyrjen në Shatërvanin e Prizrenit nga ora 21:30, kjo është arsyeja

Ngjarja e ardhëshme

Anatarktidë, shkrihet ajsbergu më i madh në botë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian