Pse Turqia po vendos pengesa për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO?

Turqia ka thënë se nuk dëshiron të ndalojë Finlandën dhe Suedinë që të anëtarësohen në NATO, nëse ato bëjnë një aplikim, ajo ka thënë se do të duhet kohë për të shqyrtuar aplikimet e tyre, raporton Sky News, përcjell Bota sot.

Macrin Zaborowski, drejtori i politikave për programin e ardhshëm të sigurisë në GLOBSEC, shpjegoi situatën për Sky News.

Ai tha: “Kundërshtimet nga Turqia nuk janë një gjë e re.

“Në të kaluarën, Turqia ka përdorur raste të tilla për t’u dalluar, për të testuar dhe për të kërkuar disa lëshime në këmbim të mbështetjes së saj.

“Kur ish-sekretari i përgjithshëm i NATO-s Anders Rasmussen po zgjidhej dhe nominohej për këtë pozitë, Turqia gjithashtu kundërshtoi, duke deklaruar kritikat e zotit Rasmussen ndaj ofertës së Turqisë për t’u bashkuar me BE.

“Kjo çështje u zgjidh dhe Turqia mori disa pozicione të nivelit të lartë në strukturat e NATO-s.

“Kështu që unë mendoj se ajo që ne po shohim këtu është një taktikë pazaresh me anë të së cilës Turqia dëshiron të arrijë një marrëveshje më të mirë nga ajo që ka tashmë në NATO.”

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Tri fazat e hetimit kriminalistik

Story i radhës

Më në fund, ne po shohim gra me ngjyrë në ilustrimet mjekësore

Të fundit nga