Pse shumica e çifteve nuk gëzojnë më intimitet fizik

A keni dëgjuar njerëz që thonë se martesa është e mërzitshme? Të jesh intim me një person bëhet më pak i kënaqshëm me kalimin e kohës. Nëse kjo është e vërtetë, atëherë çdo çift duhet të shkojë në një zbavitje. Pse disa çifte nuk po e shijojnë më intimitetin? Më lejoni të pohoj se intimiteti fizik nuk do të jetë gjithmonë i shkëlqyeshëm midis një çifti, por kjo nuk duhet të jetë normë.

Këtu janë 10 arsyet kryesore pse disa çifte nuk gëzojnë më intimitet:

Ndjekja ka përfunduar

Ekziston një motivim që vjen nga dëshira për të zotëruar diçka, por kur përfundimisht e ke atë dhe mund ta marrësh në çdo kohë, humbet disi tronditjen e pritjes për të. Kjo është e njëjta gjë për disa çifte të martuara. Ndërsa dilnin ata nuk mund të mbanin duart larg njëri-tjetrit sidomos për ata që praktikonin abstenimin. Por kur ata janë të martuar dhe kanë qasje të pakufizuar te njëri-tjetri, ata nuk janë më entuziastë për këtë. A keni vërejtur që keni tendencë të ndjeheni më të uritur kur nuk keni ushqim të mjaftueshëm në shtëpi?

Por kur keni gjithçka që mund të hajë goja, oreksi juaj fillon të luajë me ju. Kjo është ndoshta arsyeja pse disa çifte nuk kënaqen më. Është e rëndësishme që çiftet e martuara nuk duhet të ndalojnë lidhjen. Martesa nuk duhet të jetë një fund. Nuk duhet të jetë qëllimi. Bashkëshorti juaj duhet të jetë qëllimi. Mos u interesoni vetëm për t’u martuar, interesohuni për bashkëshortin tuaj.

Përgjegjësitë martesore

Martesa është e ngarkuar me përgjegjësi si pagesa e faturave, ndjekja e karrierës, qëllimet personale për të arritur etj. Të gjitha këto mund të japin një goditje të madhe në intimitetin e një çifti. Disa meshkuj punojnë me orë të gjata që familja të mund të qëndrojë në këmbë. Kur kthehen në shtëpi, ata janë shumë të lodhur për çdo argëtim mes çarçafëve. Çiftet duhet të krijojnë kohë për intimitet fizik.

Fëmijët

Oh, fëmijët janë një bekim. Por prania e fëmijëve në shtëpi mund të ndryshojë intimitetin e një çifti për disa vite, veçanërisht kur ata janë të rinj. Kjo çon në pyetjen: “Pse disa foshnje nuk flenë kurrë në shtretërit e tyre? Pse? ” Ata do të preferonin të ishin si shufra e Moisiut që ndau detin e kuq, duke iu ndarë ju dhe bashkëshorten tuaj në shtrat.

Është bërë një punë e përditshme

Ndërsa është detyra e një çifti të përmbushë nevojat e intimitetit të njëri-tjetrit, duke e bërë atë një punë të përditshme mund ta largojë argëtimin. Intimiteti fizik duhet të shijohet. Argëtohuni dhe qeshni ndërsa jeni me të. Ndonjëherë do të jetë një punë e përditshme, por kjo nuk duhet të bëhet normë.

Libidoja e papërshtatshme

Në një martesë ku njëri bashkëshort ka një epsh të lartë dhe tjetri ka një epsh të ulët, të qenit intim mund të jetë zhgënjyese. Jo, mashkulli nuk është domosdoshmërisht ai me epsh të lartë, pasi mund të jetë edhe gruaja. Besimi se burrat duan intimitet fizik më shumë sesa gratë po u bën shumë dëm martesave, veçanërisht kur gruaja ka një epsh të lartë.

Është e vështirë të dish që shoqëria pret që të kesh një epsh më të ulët si grua dhe shumë zhgënjyese që bashkëshorti yt mendon se ke një problem sepse je ti ajo që e dëshiron më shumë. Një çift me probleme të epshit të papërshtatshëm duhet të kuptojnë dhe pranojnë njëri-tjetrin dhe të bëjnë kompromis kur është e nevojshme në mënyrë që të kënaqin njëri-tjetrin pa u ndier të frustruar.

Varësia

Varësia nga shikimi i pornove po bën kërdi në shumë martesa. Ju nuk mund ta krahasoni bashkëshortin tuaj me ato lloj aktorësh / aktore dhe të prisni të kënaqeni kur jeni intim në martesën tuaj.

Pabesia

Mashtrimi është një nga shkaqet kryesore të divorcit në botën e tanishme. Kur një person fillon të kapë dashurinë tuaj, bashkëshorti juaj bëhet më pak tërheqës për ju. Si do ta shijoni intimitetin me bashkëshortin tuaj kur një person tjetër është vazhdimisht në mendjen tuaj?

Stresi nga punët e shtëpisë

Po, punët e shtëpisë. Burrat mund të mos e shohin këtë si një punë të madhe, por për gratë, është. Përveç shumë studimeve që krijojnë një lidhje midis punëve të shtëpisë dhe cilësisë së intimitetit fizik të një çifti, disa gra thanë se si ato i mohuan intimitetin burrave të tyre sepse ishin të stresuara të bënin punët e shtëpisë pa ndonjë ndihmë. Kur një grua shpenzon gjithë energjinë e saj duke u përpjekur të rregullojë shtëpinë, ju nuk mund të merrni më të mirën në dhomën e gjumit.

Ngurtësia

Kur një çift ose një bashkëshort nuk është mjaft fleksibël për të provuar gjëra të reja, atëherë intimiteti mund të bëhet i mërzitshëm.

Konflikte të pazgjidhura

Konflikti është një dukuri normale në çdo martesë, por kur konfliktet vazhdojnë të ndodhin pa u zgjidhur, ato grumbullohen dhe shkaktojnë hidhërim.

Si mund të kënaqeni në intimitet me dikë që jeni të mërzitur?

Çiftet duhet të mësojnë t’i zgjidhin problemet kur lindin, në mënyrë që të mos grumbullohen, duke çuar në distanca të papajtueshme që përfundimisht çojnë në divorc. Martesa është punë. Nëse një çift nuk është i gatshëm të punojë për ta bërë një martesë të shkëlqyeshme (përfshirë intimitetin fizik), atëherë nuk mund të ndodhë asnjë magji. Magjia që ndodh është ajo që ti bën të ndodhë.

Ngjarja paraprake

​Kosova renditet e para në krye të shteteve me medalje të fituara

Ngjarja e ardhëshme

​Biden: Shumë herët për të përmendur një sukses në negociatat me Iranin

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian