Profeti Muhammed ‎ﷺ para 1400 viteve, shkenca sot

Para 1400 vitesh më parë, kur lindi një fëmijë, Profeti ‎ﷺ e bëri Sunnetin e tij që të merrte një pjesë të vogël të një hurme dhe ta vendoste në gojën e tij. Më pas e përtypte derisa të zbutej dhe më pas e fërkonte në qiellzën e foshnjës së porsalindur. Ky quhet Taḥnik.

Sot, “BBC News” dhe “Universiteti i Auckland” kanë raportuar se “ekspertët” kanë thënë – “Një dozë sheqeri e dhënë si një xhel, e fërkuar në brendësi të faqes është një mënyrë e lirë dhe efektive për të mbrojtur foshnjat e lindura para kohe nga dëmtimi i trurit. ”

Kjo është arsyeja pse muslimanët ndjekin Sunnetin e të Dërguarit të Allahut ‎ﷺ pa e vënë në dyshim atë. Shkenca vetëm tani po zbulon një traditë që u prezantua 1400 vjet më parë, sepse Islami ishte dhe është ende linja e parë e zhvillimit.

Story i mëparshëm

Pendarovski: Logjike Shqipëria të kërkojë të ecë vetë

Story i radhës

403 trupa të vdekur u zbuluan në Bucha pas tërheqjes ruse

Të fundit nga