Prezantimi i Erudera, një platformë globale kërkimi për arsimin e lartë e ndërtuar mbi inteligjencën artificiale

Erudera , një platformë globale e kërkimit të programeve universitare dhe akademike, nis zyrtarisht sot. Duke përdorur inteligjencën artificiale dhe mësimin e makinerive, Erudera synon të ndihmojë studentët në mbarë botën të eksplorojnë opsionet e tyre të arsimit të lartë, si në nivel institucional ashtu edhe në nivel programor shkruan Forbes.

Sipas Erudera, platforma e saj do t’i lejojë studentët të shfletojnë mbi 23,000 profile universitare dhe më shumë se 64,000 programe akademike individuale. Përdoruesit e regjistruar do të marrin rekomandime të personalizuara bazuar në profilet e tyre individuale, arritjet akademike, perspektivat e karrierës dhe preferencat personale, duke u mundësuar atyre të personalizojnë kërkimin e tyre për opsionet e mundshme postsekondare.

Faqja përmban përditësime të reja mbi zhvillimet në arsimin e lartë në Evropë, Australi, Shtetet e Bashkuara dhe vende të tjera, si dhe statistika rreth arsimit të lartë në një sërë destinacionesh. Përveç kësaj, ai përfshin rezultatet e sistemeve të renditjes globale dhe ofron udhëzues të dobishëm për kolegjet dhe universitetet evropiane dhe amerikane, si dhe informacione për fushat më të njohura të studimeve pas të mesme.

Duke cituar shifra që më shumë se 6 milionë studentë në mbarë globin marrin vendime për rrugën e tyre të arsimit të lartë, Erudera, një përzierje e “eruditit” dhe “epokës”, po synon të sigurojë informacionin që shumë studentë thonë se duan dhe kanë nevojë për të vendosur se çfarë dhe ku të studiojmë.

Në të njëjtën mënyrë, universitetet janë gjithmonë në kërkim të mënyrave për të arritur dhe rekrutuar studentë, veçanërisht ndërsa përpiqen të rikuperohen nga rënia e regjistrimit të studentëve ndërkombëtarë të shkaktuar nga pandemia Covid-19. Arsimi i lartë ndërkombëtar mbetet një treg i madh me vlerë 196 miliardë dollarë dhe analistët presin që ky treg të dyfishohet në dekadën e ardhshme.

Edhe përpara nisjes së saj zyrtare, Erudera numëron më shumë se 2,000 studentë që janë regjistruar për të marrë më shumë informacion për të paktën një program, sipas Donjeta Pllana, drejtoreshë e komunikimit të Erudera. Synimi është të shtohen 300 përdorues të rinj të regjistruar në ditë brenda gjashtë muajve të ardhshëm, tha Pllana.

Modeli bazë i biznesit të platformës është nënshkrimi i marrëveshjeve të pagesës për regjistrim me kolegjet dhe universitetet, të cilat do të paguanin një tarifë për çdo student që regjistrohet nëpërmjet Erudera. Në varësi të marrëveshjes, norma mesatare do të ishte 15% deri në 25% të tarifave të shkollimit të vitit të parë

Erudera tashmë po planifikon një version të dytë të platformës, i cili do të shfaqë një motor rekomandimi të avancuar për përputhje më të mirë, teste të personalitetit dhe mjetet për vetë universitetet për të menaxhuar profilet e tyre në faqe.

Gent Ukëhajdaraj, CEO i Erudera, ndau misionin e platformës në prezantimin zyrtar:

“Misioni ynë me Erudera është të arrijmë studentët në fillim të fazës së kërkimit, t’i bashkojmë ata me universitetin e duhur duke përdorur platformën tonë dhe t’i udhëzojmë ata në këtë rrugëtim deri në fund. Unë dua që ju të mendoni për këtë për një sekondë. Një adoleshent me një sasi të kufizuar informacioni është gati të marrë një vendim që do të përcaktojë pjesën tjetër të jetës së tyre. Ne duam t’i ndihmojmë ata të bëjnë zgjedhjen e duhur.”

Shefi i Teknologjisë në Erudera, Betim Drenica, e përshkroi përdorimin e teknologjisë së inteligjencës artificiale nga uebfaqja si një nga veçoritë e saj unike:

“Ne po përdorim teknologjinë më të fundit në Erudera dhe sapo të kemi më shumë përdorues dhe të dhëna, do të fillojmë të shohim magjinë e vërtetë pas platformës. Është thjesht e mahnitshme se çfarë mund të arrini me inteligjencën artificiale dhe mësimin e makinerive nëse keni përbërësit kryesorë , këto janë të dhëna. E ardhmja është e ndritshme për studentët, universitetet dhe të gjithë në arsimin e lartë.”

Erudera, u themelua nga dy kompani me seli jashtë Prishtinës, Kosovë: Inquero LLC , një kompani lider në botimin e informacionit dhe lajmeve të arsimit të lartë me mbi 9 milionë përdorues në disa portale studentore online, dhe Quantix LLC , një kompani e zhvillimit të softuerit e specializuar në AI dhe Machine Zgjidhjet mësimore./Shqip.com

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Seanca e 44-të e Qeverisë, Grubi: Miratuam vendime të rëndësishme

Story i radhës

Kina dëshiron ta marrë paqësisht Tajvanin, por po përgatitet ushtarakisht

Të fundit nga