Përpjekja!

Artet luftarake janë sporte që duhet përpjekur në vazhdimësi ,ashtu që për të arritur gjithë trajnimin nga të qenit një fillestar në një ekspert të arteve marciale me përvojë, apo me një brez të zi kërkon përpjekje dhe kohë!.

Një numër i konsiderueshëm i njerëzve i braktisin artet luftarake pasi të marrin pjesë në disa klasa, por sidoqoftë, ata që durojnë, mësojnë një mësim të vlefshëm në jetë: se rëndësia e përpjekjes dhe këmbënguljes është vendimtare në arritjen e qëllimeve të tyre.

Mësimet që mësoni në klasat e arteve luftarake vlejnë për situatat e jetës reale, sepse përpjekja dhe durimi janë thelbësore për suksesin, prandaj studentët i përqafojnë të njëjtat vlera. 

Për shembull, marrja e një promovimi në shkollë apo fakultet apo kalimi i provimeve janë përpjekje që kërkojnë një përpjekje të madhe në hapësirën kohë. 

Prandaj, një student i arteve luftarake realisht nuk duhet hequr dorë kurrë nga ndjekja e qëllimeve të tij, sepse gjërat janë bërë më të vështira në ushtrime por duhet të përpiqet më shumë që ti tejkaloj ato sfida me vullnetin më të mirë.

Për më tepër, artet luftarake u mësojnë studentëve marrëdhëniet shkak-pasojë që përcaktojnë suksesin. Pra:  ” Ajo që vendosni është ajo që merrni “. 

Studentët nëse duan të zotërojnë artin dhe të arrijn trajnimin më shpejtë, do të duhet të bëjnë më shumë përpjekje. 

Në fillimin e studimit të arteve marciale, të bësh më shumë përpjekje do të thotë të marrësh pjesë në klasa dhe të merresh me ushtrime fizike, që të fitoni diçka të përbashkët; vetë-disiplinimin, apo aftësinë për të praktikuar vetë, ose për të bërë diçka pa mbikëqyrje.

Përpjekja ka të bëjë shumë me vetë-disiplinimin dhe koha i lidh të dyja, ashtu që ky trekëndësh ju ndihmon të përsosni teknikën tuaj ndërsa zhvilloni ekuilibrin tuaj të arteve luftarake.

Zotërimi i arteve luftarake në një nivel të përparuar kërkon më së paku 20 vjet praktikë, dhe vetëm atëherë do të jeni në gjendje të ekzekutoni lëvizjet në mënyrë të patëmetë dhe të mësoni të tjerët. 

Kjo kërkon përpjekje dhe durim të konsiderueshëm për t’u arritur. 
Një përpjekje e konsiderueshme do të thotë të bësh më shumë sesa që kërkohet si të fusësh më shumë orë në seancat e tua të praktikës.

Trajnimi i arteve luftarake gjithashtu u mëson studentëve se arroganca është armiku më i madh i përpjekjeve dhe arritjeve. 
Kurdo që të keni ndjenjën se keni mbërritur kulmin dhe ju jeni mjeshtri që i di të gjitha, atëherë keni gabuar, dhe përpjekja dhe koha që keni vënë në trajnimin tuaj fillojnë të zbehen. 

Ky parim zbatohet edhe në fusha të tjera të jetës, qoftë në shkollë, fakultet apo në punë. 
Të qëndrosh i përulur gjatë punës drejt një qëllimi është çelësi i arritjes, dhe kjo është plotësisht në përputhje me thënien “krenaria vjen para se të bjerë”.

Pasi të keni mësuar të përmbani krenarinë tuaj, ju filloni të vlerësoni përpjekjen tuaj dhe të të tjerëve, e cila përkthehet në diciplinë, që është një tipar i zakonshëm midis të gjithë ekspertëve të arteve luftarake.
Autori është trajner i klubit të karatesë Kastrioti nga Ferizaj

Ngjarja paraprake

Propozim-vendimi për huanë nga BERZH-i në vlerë prej 5 milionë eurove procedohet për në Kuvendin e Prizrenit

Ngjarja e ardhëshme

Shkon në mbi 2,5 milionë numri i të vdekurve nga COVID-19 në mbarë botën

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian