Përfitimet shëndetësore të ëndrrave…si të ëndërroni më shumë

Disa njerëz besojnë se ëndrrat ofrojnë një pasqyrë në mendjet tona: vizionet e tmerrshme të dhëmbëve tuaj që ju bien supozohet të jenë një frikë nga ndryshimi, ndërsa ëndrrat për shtatzëninë me sa duket nënkuptojnë se, në mënyrë të pandërgjegjshme, ne po përgatitemi për një jetë të re…

3 përfitimet e ëndërrimit

Ëndrrat përmisojnë kujtesën

Shumë studiues besojnë se arsyeja pse ne ëndërrojmë është të përpunojmë të gjithë informacionin që kemi marrë gjatë ditës. Është një lloj pastrimi pranveror të natës; duke hequr qafe kujtimet që nuk kemi nevojë të ruajmë dhe duke forcuar gjërat që duhet të kujtojmë. Studimet kanë zbuluar gjithashtu se gjumi na ndihmon të ruajmë kujtimet.

Ëndrrat ndihmojnë në përpunimin e emocioneve

Ne mund të zgjohemi duke u ndier konfuz, të frikësuar ose ndoshta edhe duke qeshur me një ëndërr, por sido që të bëjnë të ndihesh, ëndrrat mund të na ndihmojnë të menaxhojmë më mirë emocionet tona në jetën reale.

Ëndrrat mbrojnë shëndetin mendor

Çdo fazë e gjumit luan një rol vendimtar në shëndetin tonë, por REM është veçanërisht i rëndësishëm për mbrojtjen e trurit. Në një hulumtim nga Instituti Holandez për Neuroshkencë, u zbulua se gjumi REM “e hesht sirenën e trurit”. Mungesa e gjumit cilësor REM – dhe ëndrrave – u tregua se minon aftësinë e njerëzve për të kapërcyer shqetësimin emocional, duke rritur rrezikun e tyre për depresion kronik ose ankth.

Si të ëndërroni më shumë

Ka të gjitha llojet e mënyrave të supozuara për të ëndërruar më shumë, nga ngrënia e djathit para gjumit, deri tek gjumi në anën tuaj të majtë. Por, për shkak se ne shpesh nuk i mbajmë mend ëndrrat që kemi, nuk ka kuptim të fokusohemi në rritjen ose përmirësimin e vetë vizioneve. Në vend të kësaj, ne duhet të fokusohemi në marrjen e gjumit REM me cilësi më të mirë.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Chelsea rivalizon Barcelonën

Story i radhës

Dhunë dhe përleshje në kryeqytetin e Libisë ndërsa kryeministri i emëruar nga parlamenti u përpoq të merrte pushtetin

Të fundit nga