Perëndimi paralajmëron “shqetësimin serioz” se Putin mund t’i përdorë armët kimike

Zyrtarët perëndimorë kanë paralajmëruar për “shqetësimin e tyre serioz” se Vladimir Putin mund të përdorë armë kimike në Kiev, raporton The Guardian.

Në një vlerësim, ata thonë se një sulm “plotësisht i tmerrshëm” në kryeqytetin ukrainas mund të lëshohet pasi forcat ruse përpiqen të kapërcejnë çështjet logjistike që me sa duket kanë pllakosur trupat e drejtuara drejt Kievit.

Një zyrtar perëndimor tha: Mendoj se kemi arsye të mira për t’u shqetësuar për përdorimin e mundshëm të armëve jokonvencionale, pjesërisht për shkak të asaj që kemi parë që ka ndodhur në teatro të tjerë.

“Siç e kam përmendur edhe më parë, për shembull, atë që kemi parë në Siri, pjesërisht sepse kemi parë pak të krijosh skenën për këtë në pretendimet e rreme të flamurit që po dalin, dhe gjithashtu indikacione të tjera. Pra, është një shqetësim serioz për ne”, tha ai.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Përqafimi është forma më e bukur e komunikimit

Story i radhës

Autoriteti i Konkurrencës autorizon me kushte shitjen e ONE tek pronarët e rinj të ALBtelecom

Të fundit nga