Nga aty shtuan se delegacioni do të udhëhiqet nga kryeministri Dimitar Kovaçevski.“Presidenti nuk do të udhëtojë në Romë. Sipas rotacioneve të udhëheqjes shtetërore, që është një praktikë e kahershme, këtë vit delegacioni shtetëror në Vatikan me rastin e nderimit të iluministëve pansllavë shenjtorët Shën. Kirili dhe Metodi, do të udhëhiqet nga kryeministri Dimitar Kovaçevski”, tha kabineti i Presidentit.