Pendarovski nënshkroi Dekretin për faljen e dënimeve që janë shqiptuar gjatë pandemisë

Presidenti Stevo Pendarovski sot nënshkroi Dekretin e Ligjit të miratuar për amnisti të personave që janë denuar gjatë pandmemisë Covid-19, respektivisht të zëvendësojë dënimet me dënim me kusht, përcjell TV21. Bëhet fjalë për veprat penale nga neni 205 nga Kodi Penal, respektivisht “Transmetimi i sëmundjes ngjitëse” dhe neni 206 “Mos respektimi i rregullave shëndetësore gjatë epidemisë.

Sipas këtij ligji, personat, gjoba e të cilëve është mbi 1000 euro ose dënimi i shqiptuar u zëvendësohet me dënim me burgim, do të marrin dënim me kusht prej tre vjetësh, ndërsa ata persona gjoba e të cilëve është deri në 1000 euro, do të marrin një dënim me kusht prej dy vjetësh.

Burimi: TV21

Story i mëparshëm

48 orët e masës së ndalimit, Agim Ademi do t’i kalojë në spital

Story i radhës

Protestuesit në Francë bllokojnë hyrjen në aeroportin e Parisit

Të fundit nga