Pendarovski: KSHPK-së i duhet dy herë më shumë mbështetje, duhet përgjegjësi për të gjithë bartësit e funksioneve

Kam informacione, por si president nuk kam përvojë personale si qytetar që shkon në sportel për të regjistruar një kompani, për shembull, nëse i kërkohet ryshfet, por besoj në perceptimi. Ju nuk keni nevojë për një justifikim, por për një reagim. Nevojitet një plan veprimi me shtyllat e rëndësishme për mbështetje të qartë për të ngritur luftën kundër korrupsionit në një nivel më të lartë, tha Presidenti i shtetit Stevo Pendarovski në lidhje me raportin e fundit të Transparencës Ndërkombëtare në të cilin vendi ynë renditet i 111-ti.

Nuk e befasoi renditja e ulët, sepse vitin e kaluar ishim në vendin e 105-të, i cili, tha ai, është një rezultat po aq i keq dhe është logjike sepse nuk mund të ketë progres drastik.

“Sipas metodologjisë, perceptimet maten. Jo se nuk është një tregues i rëndësishëm i situatës reale, por perceptimet në këtë fushë janë një gjë e rëndësishme për të drejtuar përpjekjet”, tha shefi i shtetit në një intervistë për emisionin “Open” në Televizionin 24.

Sipas Pendarovskit, qytetarët janë më të zhgënjyer sepse, tha ai, nuk kemi dhënë drejtësi, gjë që mund të shihet përmes numrave nga zgjedhjet parlamentare.

Sipas tij, qeveria duhet t’i japë dy herë më shumë mbështetje Komisionit Antikorrupsion, jo vetëm në aspektin e mjediseve, sepse, tha ai, ata njerëz kanë vullnet për të luftuar korrupsionin, duke theksuar se njeriu i parë i KSHPK tha se për vitin e kaluar vetëm një e treta e konfliktit të tyre të interesit dhe ndoshta iniciativat e korrupsionit janë pranuar nga qeveria.

“Mënyra e vetme në këtë vend që përgjegjësia të funksionojë përfundimisht është emërimi i njerëzve, bartës të institucioneve, me emër dhe mbiemër, nga komunat te presidenti”, tha Pendarovski.

Sipas tij, reformat në drejtësi kanë filluar, por problemi nuk është që ne nuk kemi ligje të mira, sepse ato janë transkriptuar nga BE, por sepse ligjet dhe metodologjia për pastrimin e gjyqësorit dhe zyrave të prokurorëve nuk zbatohen. Ai theksoi se nuk po bëhen reforma në fusha të tjera, për shembull, në mediume.

Ngjarja paraprake

Kështu i sqaron Melisa fotot që qarkullojnë në rrjet, të cilat flasin për një lidhje mes saj dhe Andit!

Ngjarja e ardhëshme

Perëndimi dënon grushtin ushtarak në Mianmar

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian