​Patriarku Neofit bekon bullgarët për Krishtlindje

Patriarku bullgar dhe mitropoliti i Sofjes Neofit i bekoi bullgarët për Lindjen e Krishtit në liturgjinë e mbajtur të dielën në Katedralen e Shën Aleksandër Nevskit.

U bënë lutje me urimin për shumë vite të bekuara, shëndet e begati. Himnet lavdëruese për Jezu Krishtin shoqëruan Liturgjinë Hyjnore të Shën Vasilit të Madh. Gjithashtu u lexua fragmenti nga Mateu mbi Lindjen e Krishtit.

Liturgjia u mbajt nga ipeshkvi i Melnikut Gerasim, kryesekretar i Sinodit të Shenjtë, ku të pranishëm ishin Vikari i Patriarkut Neofit, Peshkopi Polikarp, si dhe Rektori Seminarit Shën Joan i Rilës, ipeshkvi i Braniçevës Pachomios, mitropolitët, dhjakët, e të tjerë.

Peshkopi Gerasim lexoi nga foltorja Mesazhin e Krishtlindjes nga Patriarku Neofit.

“Le të dëshirojmë, të kërkojmë dhe të vlerësojmë paqen që Zoti solli në tokë me lindjen e Tij si njeri dhe të mos harrojmë se, megjithëse në kundërshtim me Zotin dhe Krijuesin tonë që në fillimet e ekzistencës sonë, ndërsa ne ishim armiq të Zotit, ne u pajtuam me të nëpërmjet vdekjes së Birit të tij’ (Rm 5:10)”, tha Patriarku Neofit në mesazhin e tij.

“Sot, kur bota jonë vazhdon të copëtohet nga grindjet dhe polemikat e brendshme, kur vullneti i mirë mes njerëzve po ia lë vendin gjithnjë e më shumë armiqësisë dhe jotolerancës ndaj tjetrit, kur konfliktet ushtarake si mjet për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve tona jo vetëm që nuk po pakësohen, por po rriten duke marrë përmasa gjithnjë e më kërcënuese dhe duke shkatërruar miliona jetë njerëzish, ne kemi përsëri të vetmen shpresë të vërtetë dhe kjo është besimi ynë dhe besimi ynë në mirësinë e Zotit dhe dashurinë gjithëpërfshirëse të Zotit. Kjo dashuri që e çoi vetë Zotin të merrte natyrën njerëzore për të hyrë në botën tonë dhe për të jetuar mes nesh si njeri, gjë që e çoi në kryq dhe në kryqëzim, në vuajtje dhe vdekje, madje edhe në humnerën e ferrit, për të realizuar kështu shëlbimin dhe shpëtimin tonë”, theksoi Patriarku duke uruar Lindjen e Krishtit.

Burimi: GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Shkupi sërish lart në listën e qyteteve më të ndotura të ajrit në botë

Story i radhës

Blinken planifikon të zgjerojë bashkëpunimin me Kinën në vizitën e tij që po afron

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish