Parlamenti gjerman miraton mekanizmin për zgjedhjen e kandidatëve në internet

Në sfondin e rritjes së rasteve të COVID-19 në të gjithë vendin, parlamenti gjerman miratoi një mekanizëm urgjence që do të lejojë partitë politike të shmangen nga rregullat normale për zgjedhjen e kandidatëve të tyre për zgjedhje.

Zgjedhjet federale priten vonë vitin e ardhshëm dhe mekanizmi do t’u mundësojë partive të anashkalojnë rregullin, që u kërkon atyre të mbajnë një konferencë për të emëruar kandidatët e tyre, raporton ATSh.

Kjo do të thotë se emërimi i kandidatëve mund të bëhet pa një takim personal, duke përdorur mjete elektronike ose votim postar.

Mekanizmi mund të thirret nga Ministria e Brendshme në rastet e një katastrofe natyrore ose raste të ngjashme me peshë madhore të tilla, si pandemia e COVID-19.

Ngjarja paraprake

Mungesa e parkingjeve, problem për Shkupin

Ngjarja e ardhëshme

Zemaj: Rritja e rasteve me COVID-19, si pasojë e mosrespektimit të masave

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian