Pacolli bën fushatë në Teqe

Pas takimeve me strukturat organizative të partisë, së bashku me Presidentin Pacolli vizituam Teqenë e madhe të Rahovecit dhe u takuam me Sheh Besimin.

Teqeja e madhe në Rahovec nuk është vetëm një institucion fetar për popullatën lokale. 

Lajmin e ka bërë të ditur në Facebook, Jetlir Zymberaj, këshilltari i Pacollit.

Postimi i tij:

Pas takimeve me strukturat organizative të partisë, së bashku me Presidentin Pacolli vizituam Teqenë e madhe të Rahovecit dhe u takuam me Sheh Besimin.

Teqeja e madhe në Rahovec nuk është vetëm një institucion fetar për popullatën lokale.

Ishte thjesht streha e patriotëve që organizuan luftën për çlirim.

Për atë arsye, në vitin 1946 pas mbledhjes së patriotëve të NDSH në Teqe, u arrestua heroi i Kosovës Sheh Muhedin Shehu.

Teqeja e madhe e Rahovecit shërbeu gjithashtu si një streh në luftën e fundit për liri, pavarësi dhe mobilizim të popullatës lokale në luftën kundër Serbisë.

Ngjarja paraprake

Gërvalla: Politika rugoviane, e bëri përfundimisht Kosovën pjesë të botës perëndimore

Ngjarja e ardhëshme

Ja ndëshkimi i çuditshëm që marrin turistët në Bali nëse kapen pa maska

të fundit nga