Osmani: Mbështetja e SHBA-së për RMV-në është kyçe

Ministri i Jashtëm, Bujar Osmani në “Urinski Brifing” ka thënë se marrëveshja strategjike me SHBA-në është e re në politikën e jashtme dhe paralelisht me të do të vazhdojnë edhe bisedimet me Bashkimin Europian pasi që synimi i Maqedonisë së Veriut është krijimi i një shteti europian dhe funksional.

“Gjatë këtyre dy muajve duhet të investojmë më tepër sepse kjo është një nga shanset e fundit për të kapërcyer dallimet me Bullgarinë dhe për të filluar proceset europiane”, ka thënë Osmani.

Osmani gjithashtu ka thënë se alternativë tjetër për BE-në nuk do të gjejmë, por ky maltretim ndaj qytetarëve nuk duhet të vazhdojnë, ka komentuar Osmani.

Si rezultat i samitit të atëhershëm në Bukuresht në vitin 2008, kur Maqedonia nuk u pranua në NATO, presidenti i atëhershëm amerikan Xhorxh W. Bush inicioi dhe nënshkroi një deklaratë për një partneritet strategjik me Shtetet e Bashkuara për të riafirmuar marrëdhëniet e mira. Marrëveshje të tilla që po diskutohen aktualisht me Departamentin e Shtetit janë ekskluzive dhe vetëm disa vende kanë një marrëveshje të tillë, përfshirë këtu Izraelin.

Story i mëparshëm

Në këto vende qytetarët e RMV-së mund të pushojnë pa certifikata dhe teste

Story i radhës

ZIGZAG: PRERJA

Të fundit nga