​OBSH: Në Ukrainë, 10 milionë njerëz mund të vuajnë nga një çrregullim mendor

Përfaqësuesi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Ukrainë, Jarno Habicht, tha sot se 10 milionë njerëz, ose rreth një e katërta e popullsisë së Ukrainës, mund të vuajnë nga çrregullime mendore që lidhen me konfliktin në atë vend.

“OBSH vlerëson se deri në 10 milionë njerëz janë të rrezikuar nga një formë e çrregullimit mendor, duke filluar nga ankthi dhe stresi deri te kushtet më të rënda”, tha Habicht në një konferencë shtypi në Gjenevë.

Kushtet më të rënda përfshijnë çrregullimin e stresit post-traumatik (PTSD) të shkaktuar nga ngjarje shqetësuese.

Habicht tha se numri i sëmundjeve të frymëmarrjes do të rritet me motin e ftohtë dhe ngrohjen e pamjaftueshme, si dhe aksidentet e trafikut të shkaktuara nga rrugët e pandriçuara për shkak të ndërprerjeve të energjisë elektrike.

“Sistemi shëndetësor po funksionon. Por meqenëse kanë kaluar 10 muaj, është një test i madh stresi. Ne vazhdimisht shohim sfida të reja”, tha ai.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Flasin policët e Kosovës që 11 ditë që janë të bllokuar në Leposaviq: Pa ardhur dikush ne nuk lëvizim

Story i radhës

Spanjollët shtojnë konkurrencën për shqiptarin me një sulmues nga Argjentina

Të fundit nga