OBRM-PDUKM: Kërkojmë rritjen e pagave në sektorin publik në përputhje me pagën minimale

OBRM-PDUKM ka paralajmëruar se do të ketë ndërhyrje në amendament për Ligjin e pagës minimale për të mos lejuar balancimin apo barazimin e pagave dhe demotivimin e punëtorëve të cilët kanë përgjegjësi dhe vështirësi më të mëdha në punë.

Grupi parlamentar nga OBRM-PDUKM kanë theksuar se do të kërkojnë harmonizimin Marrëveshjeve Kolektive me pagën e re minimale prej 18 mijë denarëve.

Kërkojmë që shumica parlamentare të dalë në ndihmë për kërkesat dhe pagat e punonjësve të kulturës, mësuesve, punonjësve të shëndetësisë.

Por edhe të gjithë punonjësve të tjerë në sektorin publik tu rriten në raport me pagën e re minimale.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Kovaçevski: Rritje e rrogës për rreth 45 euro për buxhet më të madh të vendit

Story i radhës

Edhe 16 afganë sot u larguan nga Maqedonia e Veriut

Të fundit nga