NUREDINI: Nëse i sigurojmë kushtet e nevojshme, jam i sigurt se qytetarët do të bëjnë selektimin e mbeturinave

Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Naser Nuredini mori pjesë sot në punëtorinë ballkanike për përgjegjësinë e zgjeruar të prodhuesve për menaxhimin e mbeturinave nga paketimi, e organizuar nga “EXPRA” – shoqatë ndërkombëtare e përpunuesve kolektivë për mbeturinat nga paketimi dhe PAKOMAK, si anëtare e saj, që po mbahet sot dhe nesër në Shkup.

pritshmërinë që të njëjtit të dyfishohen deri në fund të këtij viti.

Fondet e grumbulluara nga shitja e qeseve plastike në vend do të ndahen për vendosjen e një infrastrukure të re për selektimin e mbeturinave në të gjithë vendin.

“Kjo do të thotë vendosja e 5000 kontejnerëve të rinj për selektim dhe pjesa tjetër e fondeve do të i dedikohet fushatave edukative për të rritur ndërgjegjësimin e publikut për selektimin parësor të mbeturinave dhe riciklimin e tyre” – shtoi ai.

Në pyetjen e gazetarëve nëse mendon se qytetarët do të bëjnë selektimin e mbeturinave në shtëpitë e tyre, ministri Nuredini është përgjigjur se përderisa shteti dhe autoritetet lokale do t’i mundësojnë kushtet e nevojshme, është i sigurt se qytetarët do ta kryejnë obligimin e tyre dhe do të bëjnë selektimin e mbeturinave.

 

Marketing

Story i mëparshëm

Nga nesër në Kosovë kthehen rrebeshet e shiut

Story i radhës

Manaj e vlerëson maksimalisht: Më i miri

Të fundit nga

AlbanianMacedonianEnglish