Nuredini: Do të ndërtojmë deponinë rajonale sipas standardeve evropiane

Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini sot ka zhvilluar takim mekryetarin e Novacit, Stevçe Stevanovski. Në takim u diskutua për ndërtimin e deponisë rajonale në komunën e Novacit në lokacionin afër ish-minierës së thëngjillit në REK Manastir, e cila do t’i shërbejë rajonit planor të Pellagonisë dhe atij Juglindor.

Marketing

Në kuadër të takimit u bë një vizitë në deponinë aktuale jo standarde dhe vendndodhjen e deponisë së re të planifikuar. Gjithashtu u diskutua për nevojën e ndërtimit të rrugës alternative për deponinë qendrore rajonale, e cila do të parandalojë ndikimet negative për qytetarët e komunës së Novacit dhe Manastirit. Kjo do të financohet me një kredi nga BERZH dhe një grant nga Qeveria e Zvicrës.

Story i mëparshëm

​Gjermani, zbulohen dy stacione policore të paligjshme kineze

Story i radhës

Skandaloze/ Komuna e Vitisë mohon qasjen në dokumente zyrtare: Ndërtime pa leje në Viti, kritika për favorizim dhe mosndëshkim

Të fundit nga