Nuk do ta besoni rezultatin! Ja çfarë ndodh nëse flini me një copë qepë në vesh

Nuk do ta besoni rezultatin! Ja çfarë ndodh nëse flini me

Pjesa më e madhe e mjekimeve popullore, përfshijnë qepën. Kemi dëgjuar të gjithë për vetitë e saj, që nga efektet te gripi kur e konsumojmë në formë çaji e deri te pastrimi i gjakut apo rrugëve urinare. Janë më shumë se 5000 studime shkencore që tregojnë se si qepa përmban elementë që kanë ndikim në organizmin e njeriut, përfshi këtu edhe ne uljen e rrezikut të kancerit. Ndërtimi biokimik i qepës ka fuqinë të shërojë mjaft sëmundje. Studime specifike kanë treguar se si efektet e qepës janë mbrojtës të sistemit nervor, ati kardiovaskular, imunitar; është në gjendje të vrasë bakteret dhe të ndikojë në përmirësimin e funksionimit të hormoneve. Ul kolesterolin dhe përmirëson elasticitetin e kapilarëve të gjakut. Duke balancuar nivelin e sheqerit në gjak, bëhet e dobishme për të luftuar obezitetin. Por, po të vazhdojmë kështu, lista e sëmundjeve që luftohen nga vetitë e qepës, nuk mbaron. Plagët sipërfaqësore, po e po që i shëron, siç ju e keni praktikuar dhe dëgjuar ndër vite. Kështu që, të kalojmë te veshi…Dhimbja e veshit, e vështirë për t’u qetësuar sidomos nëse fillon gjatë natës, e ka një zgjidhje.

Për veshët…

Mund të keni dëgjuar edhe më parë që lëngu i preshit është efektiv, por tani po ju themi edhe për qepën. Mjafton një copë fare e vogël e marrë nga pjesa e brendshme e saj. Vendoseni në vesh dhe dhimbja do të pushojë. Për shkak të vetive të saj anti inflamatore, qepa është në gjendje të largojë dhimbjen.

Për sytë…

E njëjta gjë vlen edhe për irritimet në sy por këtë herë mjafton të prisni qepë për t’i bërë sytë të lotojnë në mënyrë që dalin bakteret.

 

Ngjarja paraprake

Në gjyq

Ngjarja e ardhëshme

Formacionet zyrtare: Arbëria - Llapi

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian