Një praktikë e thjeshtë ditore për të rritur inteligjencën tuaj emocionale me kalimin e kohës

Inteligjenca e shëndetshme emocionale mund t’ju sjellë gëzim dhe përmbushje më të madhe në jetën tuaj, dhe me siguri ka fuqinë për të rritur cilësinë e marrëdhënieve tuaja.

Inteligjenca e fortë emocionale është kritike për të gjitha marrëdhëniet e shëndetshme personale dhe ndërpersonale. Në të vërtetë, me kaq shumë ndryshime dhe kaos në botë, inteligjenca emocionale është cilësia kryesore për të cilën kemi nevojë të gjithëve.

Hapi 1: Shikoni brenda vetes për të kuptuar se çfarë dëshironi dhe meritoni

Ky hap i parë, i cili tenton të përmirësojë komponentët EQ të vetënjohjes, vetëkontrollit dhe motivimit të vetë-rritjes, fokusohet në vetë-reflektim. Për shembull, nëse ndiheni thellësisht të bllokuar në marrëdhënien tuaj romantike, mund të jeni aq konfuz sa nuk e dini se çfarë dëshironi ose meritoni vërtet. Për të zbërthyer situatën dhe për të marrë një vendim emocionalisht inteligjent se çfarë të bëni më pas, së pari duhet të lini hapësirë për të reflektuar veten. Kjo mund të duket si ditar, meditim ose ulur në heshtje për të reflektuar pa gjykim mbi atë që po ndodh.

Hapi 2: Shikoni jashtë vetes për të vlerësuar të mirat dhe të këqijat

Ky hap i dytë nxit fushat e rëndësishme të EQ të aftësive sociale, ndjeshmërisë, vetëkontrollit dhe vetë-rritjes së përgjithshme. Vlerësoni të mirat dhe të këqijat e vendimit tuaj duke marrë parasysh edhe ata përreth jush, përveç vetes. Kur ngadalësoni për të vlerësuar se si mendimet dhe veprimet tuaja mund të ndikojnë në jetën tuaj dhe në jetën e të tjerëve, ju rritni aftësinë tuaj për të marrë vendime të shëndetshme. Gjithashtu, për ata që priren të jenë ose më të pëlqyer nga njerëzit ose më shumë në anën e vetë-orientuar, ky hap promovon ekuilibrin dhe ndërgjegjësimin e përgjithshëm.

Hapi 3: Merrni një vendim të shëndetshëm, thellësisht të vetëdijshëm

Të mësosh se si të marrësh vendimin ideal mund të jetë sfidues. Ky hap i fundit përdor dhe përmirëson të pesë komponentët e EQ për t’ju ndihmuar të bëni zgjedhje që janë vërtet të duhura për ju dhe ata në botën tuaj, gjë që është ajo që ka të bëjë me inteligjencën emocionale. Njohja juaj për veten, vetëkontrolli, aftësitë sociale, ndjeshmëria dhe motivimi për vetë-rritje do të përfitojnë ndërsa punoni në këtë hap.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Bad News Eagles rikthehen sot në aksion

Story i radhës

NATO diskuton strategjinë afatgjatë për Rusinë

Të fundit nga