Një kishë shndërrohet në… sallë studimi për studentët me Covid-19

Kisha Votive e Vjenës ka hapur dyert për studentët e universitetit që po kërkojnë të shmangin sallat e studimit dhe bibliotekat për shkak të pandemisë Covid-19.

Në bashkëpunim me Universitetin e Vjenës aty pranë, holli i kishës së shekullit XIX vendosi edhe një lidhje me internet me shpejtësi të lartë këtë javë si dhe me tualete shtesë.“Lidhja me internet është e mirë. Problemi i vetëm është që nuk ka pika të energjisë elektrike”, tha një student i Shkencave Politike dhe Psikologjisë.

Me gati 90 000 studentë, Universiteti i Vjenës është një nga institucionet më të mëdha të arsimit të lartë në Europë. Universiteti i Vjenës filloi vitin e tij akademik me një përzierje të mësimdhënies fizike dhe online. Studentëve që marrin pjesë në leksione u kërkohet të mbajnë maska ​​dhe të regjistrojnë saktësisht se ku ulen, për ta bërë më të lehtë gjurmimin e kontakteve në rast të një infeksioni.

Adoleshentët dhe të rinjtë kanë nivelet më të larta të infeksionit midis të gjitha grupeve të moshës në Austri.

Default thumbnail
Ngjarja paraprake

Turqia: Franca rrit tensionin duke thirrur ambasadorin e saj

Ngjarja e ardhëshme

Për 8 muaj, 112 persona të zhdukur në Kosovë

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian