Nëse nuk mund t’ia kushtoni shpirtin tuaj një personi, mos i kushtoni as trupin tuaj atij

Nëse nuk mund të qëndroni, më mirë mos u ndalni. Nëse nuk mund të jepni, nuk keni nevojë të provoni. Nëse nuk mund ta ndjeni, mos e provoni, dashuria nuk është lojë.

Nëse nuk mund të gëzoheni me dikë, e lini të shkojë, mos e privoni nga buzëqeshja e tij. Nëse nuk mund t’i thuash “Të dua”, kapërcejeni atë, mos e bllokoni.

Nëse nuk mund ta ndjeni dashurinë e tij, largohuni, nuk keni nevojë ta lëndoni atë. Nëse nuk mund t’ia kushtoni shpirtin tuaj një personi, mos ia kushtoni trupin tuaj.

Mos përfitoni nga etja e tij për dashuri më të thellë, duke i ofruar kënaqësi sipërfaqësore. Meqenëse thelbi është në zemër, ky është kuptimi i tërë ekzistencës.

Nëse nuk mund të lidheni me të, mos e thërrmoni sepse duke e anuluar, ju anuloni veten. Është plaga e madhe nga përqafimi bosh, është çarja e thellë nga pritja poshtëruese. Mos ia bëni askujt.

Shkoni në udhëtimin tuaj dhe lëreni personin tjetër të jetojë, është më mirë të jetë në shoqërinë e vetmisë së tij, sesa të zhytet në ëndrrat e tij të humbura. Vazhdoni kursin tuaj derisa të dini se oferta juaj për dikë është dhurata më e mirë për ju.

Derisa të mësoni se asgjë nuk rrjedh në jetë nëse nuk frymëzohet nga dashuria. Derisa të mësoni se fuqia juaj është në pulsin e emocioneve dhe jo në shmangien e tij.

Një ditë do ta mësoni se nuk keni nevojë të shtireni, por vetëm ta lini të shkojë. Do të vijë koha t’ju besojnë. Do të mësoni se edhe ju mundeni. Mund të ndjeni, mund të jepni, mund të ndani, por së pari duhet të ushqeheni, duhet të shëroheni.

Sepse janë plagët e tua ato që nuk të lënë të jetosh, si skifterë të uritur të thithin energjinë tënde, të zbrazin pa lënë asgjë për ty, por as për të tjerët. Dhe kështu ju ecni bosh, në bllokim të vetes tuaj të dëmtuar, pa qenë në gjendje të jepni, pa qenë në gjendje të merrni.

Por mos harroni se mundeni. Ju mund të ngriheni, mund të ndjeni, mund t’i bashkoheni dashurisë. Është aty duke ju pritur. Po ju pret. Deri atëherë, qëndroni vetëm në mënyrë që të mos dëmtoni veten më dhe përmes dështimeve tuaja përpiqeni të lidheni me të tjerët.

Ji vetëm për të të gjetur, sepse dhimbja më e madhe e njeriut vjen nga humbja e vetvetes. Mos e lini veten të humbasë për një kohë të gjatë akoma. Një ditë do ta përjetoni edhe ju dashurinë tuaj…, deri atëherë, mos harroni se ajo që ju lëndon, ju largon.

Ngjarja paraprake

Opozita nuk pranon që deputetët në izolim të votojnë online

Ngjarja e ardhëshme

Ku po mbetet Pogba?

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian