Nëse ndiheni vërtet të rraskapitur, mund të dëshironi të provoni “optimizmin tragjik”

Këto ditë, ne jemi të bombarduar me imazhe dhe histori të sukseseve të njerëzve të tjerë. Por, përpjekja për të zbatuar një këndvështrim pozitiv për jetën tuaj nuk është gjithmonë politika më e mirë. Ja pse “optimizmi tragjik” mund të jetë shumë më konstruktiv.

Çfarë është optimizmi tragjik?

Optimizmi tragjik ka të bëjë me balancimin e dy gjërave të kundërta në mendje – tragjedinë dhe shpresën. Me pak fjalë, është praktika e pranimit dhe përqafimit të tragjedive në jetën tonë në mënyrë që të gjejmë paqen dhe madje optimizmin për të ardhmen. Aftësia për të ruajtur shpresën dhe për të gjetur kuptimin në jetë, pavarësisht dhimbjes, humbjes dhe vuajtjes së saj të pashmangshme.

Përdorimi i një mendimi tragjik optimizmi sot

Është e sigurt të thuhet se shumica prej nesh nuk kanë përjetuar kurrë diçka të ngjashme me tmerret e një kampi përqendrimi. Megjithatë, parimi i optimizmit tragjik të Franklit mund të zbatohet ende në jetën tonë. Siç vë në dukje Degges-White, është normale që mendja e njeriut të fiksohet në ngjarje të këqija dhe t’u japë atyre një rëndësi të madhe kur mendojmë për historinë e jetës sonë. Për shembull, kur reflektoni në afatin kohor të jetës suaj, me siguri ka ndarje, vdekje familjare dhe mundësi të humbura pune gjatë rrugës.

Këshilla për adoptimin e një mentaliteti tragjik të optimizmit

Mos i rishkruani gjërat e këqija. Nëse gjërat bëhen të vështira, mos u përpiqni ta largoni atë nga jeta juaj. Vini re kur jeni të lumtur dhe ji mirënjohës. Asgjë në jetë nuk është statike. Lumturia vjen dhe shkon për të gjithë ne. Pra, kur ndiheni pozitiv, kënaquni. Rivlerësoni afatin tuaj personal. Cilat janë momentet historike që ju kanë sjellë këtu ku jeni sot? Edhe të mirat edhe të këqijat? Si ju kanë ndihmuar dështimet tuaja të rriteni? Provoni meditimin. Një praktikë meditimi mund t’ju ndihmojë të jetoni në këtë moment dhe të pranoni të mirat dhe të këqijat që mund të sjellë jeta.

GAZETA.MK

Story i mëparshëm

Vdekje tragjike për të pastrehin në Greqi, 40-vjeçari bëhet copash në koshin e përpunimit të plehrave

Story i radhës

Inter interesohet për Luis Suarez

Të fundit nga