Nëse falni gjithmonë dhe nuk vendosni kufij, njerëzit nuk do t’ju respektojnë

Ne flasim shumë për rëndësinë e faljes dhe në të vërtetë është një ndjenjë thelbësore që na ndihmon të jetojmë shëndetshëm dhe të kemi një marrëdhënie të mirë me veten tonë të brendshme, por edhe me faljen duhet të jemi të rreptë dhe të mençur sepse teprica mund të dëmtojë jetën tonë.

Falja lehtëson dhimbjen e shpirtit tonë dhe na lejon të fillojmë me shumë më shumë pozitivitet. Është një dhuratë që ne e ofrojmë mbi të gjitha për veten tonë. Ajo hap rrugën për mundësi dhe na bën të ndihemi mirë me veten tonë. Sidoqoftë, disa njerëz nuk dinë ta përdorin me mençuri faljen dhe ta bëjnë atë të ketë efektin e kundërt.

Sigurisht, ne duhet të jemi në gjendje të falim njerëz që ndonjëherë na lëndojnë, por duhet të vendosim kufij të shëndetshëm në mënyrë që falja të mos jetë një mjet i keq. Falja duhet të jetë e shëndetshme, duhet të ndriçojë shpirtin tuaj, por gjithashtu t’i tregojë personit tjetër se nuk jeni të gatshëm të jetoni përsëri në të njëjtën situatë. Falja nuk ka të bëjë me shtirjen se asgjë nuk ka ndodhur, ju duhet të vendosni kufij që ruajnë integritetin tuaj.

Nëse falni por nuk angazhoheni për të ndryshuar me personin tjetër, ata do mendojnë që gjërat nuk do të ndryshojnë kurrë, se ju do të vazhdoni të pranoni gjithçka që ata bëjnë dhe ata do të mësohen të mos ju respektojnë. Sado që duam të jemi njerëz më të lehtë që nuk sjellim telashe, ne duhet të jemi në gjendje të vendosim rregulla dhe kufij në marrëdhënie, për të mirën tonë.

Falja është e bukur dhe transformuese, por vetëm kur përdoret në mënyrën e duhur. Mos lejoni që njerëzit e tjerë të abuzojnë me vullnetin tuaj të mirë, ndjeshmërinë dhe mirësinë tuaj. Mos lejoni askënd t’ju trajtojë keq, ngrini zërin tuaj, mbrohuni, sepse me siguri askush tjetër nuk do ta bëjë atë për ju.

Nëse është dikush në jetën tuaj që ju dëmton vazhdimisht, është detyra juaj të zgjidhni këtë situatë. Mbroni veten, lumturinë, lirinë dhe mirëqenien tuaj. Nëse vazhdoni të falni dhe të ulni kokën, asgjë nuk do të ndryshojë.

Kuptoni që: Vendosja e kufijve nuk është e gabuar ose e ekzagjeruar, kjo thjesht tregon se ju vendosni veten në vend të parë dhe nuk pranoni një marrëdhënie ku nuk ka respekt. Kjo do të sjellë vetëm njerëzit më të mirë përreth jush, ata që duan vërtet të jenë pranë jush, duke sjellë shoqëri dhe lumturi në jetën tuaj. Mos lejoni që dikush të mësohet të mos ju respektojë, gjithmonë vlerësoni veten sepse jeni të rëndësishëm!

Ngjarja paraprake

Pas ndeshjes me Greqinë, “Aro Muric me femër”

Ngjarja e ardhëshme

Ardian Gjini: Gjakova do të jetë komuna me të gjitha fshatrat me ujësjellës

të fundit nga

AlbanianEnglishMacedonian