Murati: Punësojmë të papunët, por nuk mund të caktojmë nivelin e pagave, e bëjnë vet kompanitë

Mbi 15 mijë persona do të punësohen përmes programeve të punësimit. Drejtori i Agjencisë për Punësim, Bekim Murati, për REL, theksoi se ju  takon atyre  që vitin e ardhshëm të sigurojnë më shumë mjete për t’iu ofruar të papunëve mundësi për trajnim dhe përfshirje më të lehtë në tregun e punës. Por sipas Muratit, pagat që ofrojnë kompanitë nuk janë në kompetencën e Agjencisë.

“Agjencia e Punësimit ka disa vite që zbaton Planin Operativ për të papunët. Vitin e kaluar realizimi ka qenë mjaft i suksesshëm. Është realizuar 96% e planit operativ, gjegjësisht janë shpenzuar gati 1,5 miliardë denarë, përmes bazave dhe programeve të ndryshme”, tha Murati. /SHENJA/ 

 

Story i mëparshëm

Ndërmarrja pastrimit në Tetovë, më shumë shefa se punëtorë

Story i radhës

Avionët luftarakë të NATO-s, Thunderbolt II dhe F-16 mbi Shkup

Të fundit nga